Suoraan sisältöön

Kävelykatu

Lasikontti, tapahtuma- ja näyttelykäyttöön

Jyväskylän kävelykatu on kävelykeskustaa parhaimmillaan mikä elää vuoden jokaisen päivän ja jokaisen kellonajan. Joka päivä kävelykeskustassa liikkuu noin 80 000 kaupunkilaista ja vierailijaa. Keskusta elää sesongit vapusta jouluun ja toimii tapahtumapaikkana niin rallille kuin muodillekin. Kävelykeskustaan tullaan kohtaamaan ystäviä, shoppailemaan, viihtymään ja viihdyttämään ja katu on nimetty myös Pohjoismaiden toimivimmaksi.

Esittely- ja promootiopaikat

Kävelykadulla on 36 promootiopaikkaa missä on mahdollista tehdä tunnetuksi esimerkiksi oman harrastusryhmän toimintaa tai markkinoida yrityksensä brändiä. Yhden promootiopaikan koko on 4m x 4m ja niille on mahdollista saada myös sähköä. Vesipistettä ei ole, joten paikan varaaja hankkii itse tarvitsemansa veden. Paikan käyttö on sallittu arkisin klo 9 – 19 ja viikonloppuisin klo 10 – 18 välisenä aikana. Promootiopaikoilla ei saa pitää autoja, myynti ei myöskään ole sallittua. Poikkeuksena tästä on Arenaukion paikat 31 – 36 johon esim. näyttelyautojen tuonti on sallittua. Tarvikkeita on mahdollista toimittaa paikalle huoltoliikenteelle sallittuna aikana klo 5 – 10. Ennen promootiopaikan varaamista on suositeltavaa tutustua promootiopaikkojen käyttöohje ja lupaehtoihin, joita paikan varaajan tulee noudattaa.
Hinnoittelu
 • Promootiopaikan hinta on 35,00 € + alv 24% / vrk.
 • Sähkö 10,00 € + alv 24% / vrk.
 • Voimavirta on mahdollista vuokrata paikoille kompassin viereiselle paikalle sekä 33 tai 34, Arenaukiolla.

Kartta promootio- ja banderollipaikoista, klikkaa tästä suuremmaksi
HUOM! Paikat numero 22, 29 ja 30 eivät ole varattavissa v. 2018.

Banderollipaikat

Kävelykadulla on käytössä 6 banderollipaikkaa (A, B, C, D, E ja F), joita vuokrataan tapahtumista kertoville banderolleille. Muu mainonta ei ole sallittua. Varaukset on mahdollista tehdä 2 viikoksi. Asennuspäivä on maanantaisin. Banderollipaikkojen varaajan/vuokraajan tulee tilata banderollien asennustyö sekä toimitettava banderollit käyttöohjeen mukaisesti. Ennen banderollipaikan varaamista on suositeltavaa tutustua käyttöohjeisiin ja lupaehtoihin, joita paikan varaajan/vuokraajan tulee noudattaa.
Hinnoittelu
Banerollipaikan hinta on 200,00 € + alv 24% / 2 viikkoa
Asennus 1 kpl 240,00 + alv 24% HUOM! vuokraaja tilaa asennuksen käyttöohjeiden mukaisesti

Paikan varaaminen

Promootio- ja banderollipaikkojen tiedustelut ja varaukset Palvelupiste Hannikainen puh. 014 266 0108 tai palvelupistehannikainen(at)jkl.fi

Varauksen yhteydessä on ilmoitettava seuraavat tiedot:
 • Promootion nimi tai tarkoitus
 • Paikan numero ja sähkön tarve
 • Varaajan/Yhteyshenkilön nimi
 • Puhelinnumero tai sähköposti
 • Laskutusosoite
 • Nimi (jos eri kuin varaaja)
 • Y-tunnus tai henkilötunnus

Käyttöohjeet ja lupaehdot

HUOM! Varaus on sitova, paikkaa ei voi peruuttaa eikä sen maksua palauteta.
Maanomistajalla on oikeus muuttaa paikkaa tai perua maksettu varaus, mikäli aluetta tarvitaan hoito- tai kunnossapitotöiden suorittamista varten tai alueella järjestetään tapahtuma. Mikäli vuokranantaja peruu varauksen, paikkamaksu palautetaan 30 vrk kuluessa.

Tapahtuman järjestäminen

Kävelykadulla on mahdollista järjestää erilaisia tapahtumia kuten markkinointitapahtumia, taide- ja kulttuuritapahtumia, liikunta- tai musiikkitapahtumia. Kävelykadulle sopivat parhaiten ilmaistapahtumat, sillä pääsyä kadun kauppakeskuksiin ja liikkeisiin ei voida sulkea. Kävelykadun voi varata tapahtumakäyttöön kokonaan tai myös vain osan siitä. Tapahtuman järjestämistä varten tulee laatia alueen käyttölupahakemus. Ennen hakemuksen laatimista on suositeltavaa tiedustella onko kävelykatu vapaana haluttuna ajankohtana.
Kävelykadun alustavat paikkavaraukset
Palvelupiste Hannikainen, puh. 014 266 5025 arkisin klo 8 - 16 (kesä-elokuussa klo 8 - 15)
Sähköposti: palvelupistehannikainen (at) jkl.fi
Lisätietoja tapahtumajärjestäjälle KÄVELYKADUN TAPAHTUMAPAIKKAKORTISSA

HAE LUPAA, tapahtumalle

Alueen käyttölupaa tapahtumaa varten haetaan sähköisesti, tästä linkistä (kirjautuminen edellyttää tunnistautumista, kun olet rekisteröitynut voit jatkossa kirjautua sähköpostiosoitteellasi ja salasanallasi)

Hakemukseen tulee liittää tapahtuma-alueen suunnitelmakartta. Suunnittelukartan pohjana voi käyttää esim. kävelykadun käyttösuunnitelmaa, KARTTA TÄSTÄ (pdf).
Hakemukset käsitellään tapauskohtaisesti ja hakemuksen yhteydessä selvitetään onko suunniteltu tapahtuma kävelykadun käyttöehtojen mukainen ja onko se mahdollista järjestää.
Tapahtumajärjestäjän on hyvä selvittää myös muut tarvittavat luvat, lisätietoa luvista ja ilmoituksista tästä.

Maksut

Esim. jos tapahtuma on myynti- ja kaupallinen tai muutoin merkittävä tapahtuma, maksu muodostuu seuraavsti:
- luvan käsittelymaksu 82,00 € (veroton) tai - tarkastus- ja valvontamaksu 163,00 € (veroton) / 1 käynti kohteessa tai 245 ,- jos 2 tarkastuskäyntiä
- alueen käyttömaksu 69,67 € / vrk (sis.alv 24%)

Rallikatu 2018

Kävelykadulla järjestetään perinteinen Rallikatu -tapahtuma viikolla 30. Tiedustelut ko. tapahtumaan liittyen p. 050 573 6121, sähköposti: jukka.makkonen (at) maccoy.fi

Lasikontti, tapahtuma- ja näyttelykäyttöön

Jyväskylän kaupunki vuokraa merikonttirunkoon valmistettua lasikonttia erilaisiin esittely- ja tapahtumatarkoituksiin. Lasikontin eri käyttötavoilla edistetään tapahtumien järjestämistä ja tarjotaan laadukas elementti eri toimijoiden käyttöön. Konttia ei saa käyttää tuotemyyntiin tai varastokäyttöön.

Varaa lasikontti


Lasikontti ja sen paikkavarauksesta tehdään alustava varaus, ota yhteyttä Palvelupiste Hannikainen puh. 014 266 5025 tai palvelupistehannikainen (at) jkl.fi
Alustavan varauksen jälkeen laaditaan alueen käyttölupahakemus johon merkitään tiedoksi alustava varauspaikka sekä varataan lasikontti ja halutessa sähköt.
Sähköinen hakemus tästä linkistä.

Käyttöohjeet ja lupaehdot
Lasikontin vuokraaja vastaa kontin siirtotilauksista ja kustannuksista. Lasikontin vuokraajan on noudatettava sille laadittuja käyttöohjeita ja lupaehtoja (pdf)

Ilmoita tapahtumastasi Jyväskylän tapahtumakalenterissa!

Kävelykadun paikkavarauksia voi selata tästä kalenterista

Yhteys- ja lisätiedot

 • Keskustaluotsi Matti Leinonen puh. 014 266 5021, matti.leinonen (at) jkl.fi
  Neuvoo ja opastaa promootio- ja banderollipaikoissa sekä lasikontin vuokraajaa tiistaista - lauantaihin klo 8 - 16, kesäajan 29.9.2018 saakka.
 • Palvelupiste Hannikainen arkisin klo 8 - 15, puh. 014 266 5025
  Sähköposti: palvelupistehannikainen (at) jkl.fi

Ota yhteyttä

Tapahtumatoiminta
Markkinointipäällikkö Jaana Ruponen
p. 050 344 6496
etunimi.sukunimi (at) jkl.fi

Tapahtumaluvat- ja paikat
Asiakaspalvelupäällikkö Anne Heikkinen
p. 040 840 6460
etunimi.sukunimi (at) jkl.fi

Visit Jyväskylä
Matkailuneuvonta
p. 014 266 0113
matkailu (at) jkl.fi
www.visitjyvaskyla.fi

Jyväskylän kaupungin yhteystiedot
www.jyvaskyla.fi/info/yhteys

Copyright © 2018 Jyväskylän kaupunki. Sivun alkuun