Suoraan sisältöön

Sijoitustoiminta

Jyväskylän taidemuseo sijoittaa kaupungin yksiköihin Jyväskylän kaupungin kokoelmien teoksia. Yksiköihin sijoitetut taideteokset ovat Jyväskylän kaupungin omaisuutta, jota Jyväskylän taidemuseo hoitaa ja valvoo. Museolla on oikeus lainata teoksia näyttelyihin sekä muihin museon tai kaupungin toimintaan liittyviin tarpeisiin. Museolla on oikeus purkaa sijoitussopimus, jos teokset ovat alttiina vaurioitumiselle.

Yksikön yhteyshenkilö yhdessä museon henkilökunnan kanssa voi käydä valitsemassa sopivia teoksia museoiden kokoelma- ja konservointikeskuksessa sijaitsevassa taidemuseon säilytystilasta. Kokoelmasta pyritään löytämään jokaiselle yksikölle mieleisiä teoksia. Teoksia sijoitetaan paitsi yksikön julkisiin tiloihin kuten auloihin, käytäviin ja henkilöstön tiloihin, myös työntekijöiden työhuoneisiin. Yhteyshenkilö esittelee mahdolliset teosvalinnat muille yksikön työntekijöille ja he voivat yhdessä valita mieleiset teokset saamistaan teoskuvista. Taidemuseo vastaa teosten pakkaamisesta ja kuljettamisesta yksikköön. Taidemuseo hoitaa tarvittaessa myös teoksen ripustuksen, mikäli teos luonteensa perusteella tarvitsee erityistä ammattiosaamista ripustuksen suhteen.

Yksikön yhteyshenkilö vastaa teosten asianmukaisesta käsittelystä ja ripustuksesta sekä tilojen turvallisuudesta. Yksikössä taideteoksia tulee käsitellä varoen ja välttää niiden koskettamista. Teoksia ripustettaessa, puhtaat suojakäsineet ovat tarpeen rasva- ja likatahrojen välttämiseksi. Kehyksen irtoamisen estämiseksi teoksia ei tule roikottaa ripustuslenkistä, vaan ottaa ote myös kehyksestä. Teosten siirrot täytyy aina suunnitella huolellisesti, huomioida kalusteiden ym. terävät kulmat, oviaukkojen mataluus, ym. vaaratekijät. Teos vaatii ympärilleen suojatilan, ettei mikään hetkittäinkään osuisi tai nojaisi siihen. Suora auringonvalo vaurioittaa teoksia.

Jyväskylän kaupungintalon teossijoitus helmikuu 2013

Taideteosten sijoitukseen liittyvät maksut löytyvät Palveluhinnasto-sivulta

Copyright © Jyväskylän kaupunki / Jyväskylän taidemuseo 2017
» Sivun alkuun
Tietoa sivustosta

Taidemuseo Holvi
Kauppakatu 23
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4391
taidemuseo[at]jkl.fi

Grafiikkakeskus / Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4389
ratamo[at]jkl.fi

Taidemuseon toimisto
Vapaudenkatu 28
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4398
taidemuseo[at]jkl.fi