Suoraan sisältöön

Korpilahden Pappilanpellon korttelileikkipuisto

Nykytilanne

Puisto on nykyisellään rakennettua puistoa, jossa on koivuvaltainen puusto ja muotoiltuja kumpareita sekä pelialueena toimiva nurmialue. Puistossa kulkee valaistu käytäväverkosto.

Leikkialueen välineet ovat jo huonokuntoisia ja elinkaarensa päässä. Puiston kuivatus ei ole toimiva, märkyys on ongelmana kaikilla alueilla. Tavoitteena on tässä vaiheessa puiston leikkialueen perusparantaminen turvalliseksi, käyttäjiä palvelevaksi ympäristöksi.

Puiston nykytila
Puiston nykytila

Pappilanpellon korttelileikkipuiston sijainti Jyväskylän karttapalvelussa

Osallistaminen ja suunnittelu

Kohteen suunnittelua toteutetaan käyttäjälähtöisesti. Kaupunkisuunnittelu on kuullut asukkaita jo alueen käyttötavoitteista alkaen ja liikenne- ja viheralueet on osallistanut alueen lapsia suunnittelussa.

Päiväkoti, eskarilaiset, erityisluokka sekä 1-6 luokkalaiset ovat saaneet esittää omat suunnitelmansa alueen toiminnoista. Lasten suosikkeja olivat esimerkiksi vaijeriliuku, hämähäkki-keinu, karuselli ja erilaiset kiipeilytelineet. Yhteistä kaikille pienille suunnittelijoille oli, että puistoon haluttiin paljon toiminnallisuutta ja aktiviteettejä. Päiväkotilapsetkin piirsivät vauhdikasta menoa.

4A luokan suunnitelma
4A luokan suunnitelma

Luokat toteuttivat suunnitelmat unelmiensa puistosta ja esittelivät yhdessä valitut vaihtoehdot työryhmälle. Näistä ideoista on koottu kaksi suunnitelmavaihtoehtoa, jotka on esitelty virtuaalimalleina koulussa suunnitteluun osallistuneille. Lapset saivat äänestää näistä kahdesta vaihtoehdosta mieleisensä ja valitusta vaihtoehdoista on reunaehdot huomioiden työstetty 28.3. koululla esiteltävä suunnitelma Suunnitelmaan voi antaa palautetta tilaisuudessa tai suunnitelman nähtävilläoloaikana huhtikuun alkupuolella.

Lasten ideoita
Lasten ideoita

Havainnekuva 1 (pdf)

Havainnekuva 2 (pdf)

Havainnekuva 3 (pdf)

Havainnekuva 4 (pdf)

Havainnekuva 5 (pdf)

Havainnekuva 6 (pdf)

Havainnekuva 7 (pdf)

Havainnekuva 8 (pdf)

Havainnekuva 9 (pdf)

Havainnekuva 10 (pdf)

Rakentaminen

Kun suunnitelmat on hyväksytty ja urakka kilpailutettu, päästään rakentamaan. Korpilahden Pappilanpellon korttelileikkipuiston saneeraus on vuoden 2017 investointiohjelmassa ja mikäli aloittamaan päästään elokuussa, hanke valmistuu syskuun loppuun mennessä..

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta