Suoraan sisältöön

Koulukuljetus

Koulukuljetuksen perusteena on matka kotiosoitteesta (väestörekisteriin merkitty vakituinen asuinpaikka) kouluun ja takaisin. Matka mitataan lyhintä ympäri vuoden kulkukelpoista turvallista reittiä pitkin. Jyväskylässä asuvan oppilaan koulumatka korvataan vain opetuksen järjestäjän osoittamaan ensisijaiseen kouluun. Mikäli oppilas opiskelee musiikki- tai urheiluluokalla tai englannin/ruotsinkielisessä opetuksessa, korvataan hänelle matkat kilometrirajojen mukaisesti.

Esiopetukseen osallistuva oppilas on oikeutettu koulukuljetukseen, jos matkan pituus yhteen suuntaan ylittää 5 km, ellei tien vaarallisuus tai oppilaan terveys muuta edellytä.

1.-2. luokkalaiselle oppilaille korvataan koulukuljetus, jos matkaa kouluun on yli 3,5 kilometriä. Oppilas on velvollinen omin avuin kulkemaan pysäkille tai kuljetusreitin varrelle enintään 3,5 km, ellei tien vaarallisuus tai oppilaan terveys muuta edellytä tai matka muutoin muodostu oppilaalle liian vaikeaksi.

3.-9. luokan oppilas saa koulukuljetuksen, kun koulumatka ylittää 5 km. Oppilas on velvollinen omin avuin kulkemaan pysäkille tai kuljetusreitin varrelle enintään 5 km, ellei tien vaarallisuus tai oppilaan terveys muuta edellytä.

Kun kilometriraja täyttyy, hoituu kuljetusetuus automaattisesti koulun toimesta. Muiden etuuden saamisen edellytyksiin liittyvät kriteerit arvioidaan erikseen. Tällöin oppilaan huoltaja hakee kuljetusetuutta tästä tulostettavalla lomakkeella. Lomake palautetaan oppilaan omalle koululle.

Sivistyslautakunnan 11.6.2014 hyväksymä koulukuljetussääntö löytyy tästä.

Lisätietoja:
kuljetussuunnittelija Toni Tamminiemi, puh. 014 266 4021

  • Laskutusosoite:
  • Jyväskylän kaupunki/perusopetuspalvelut
  • Jyväskylän kaupungin verkkolaskujen välittäjä:
  • BasWare Oyj
  • välittäjätunnus: BAWCFI22
  • verkkolaskun ovt-tunnus: 003701746664500

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 Sivun alkuun Tietoa sivustosta