Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki » Nuoriso » Nuorisovaltuusto
Avaa navigaatio

Nuorilta nuorille!

Jyväskylän nuorisovaltuustossa 13-20 –vuotiaat jyväskyläläiset nuoret pääsevät vaikuttamaan heitä koskeviin asioihin. Nuorisovaltuustotoiminnan kulmakiviä ovat muun muassa vuosittainen hankerahan jako sekä kannanotot, lausunnot ja aloitteet.

Nuorisovaltuuston edustajat valitaan Jyväskylän yläkouluilta, toisen asteen oppilaitoksilta, nuorisotiloilta sekä vapailta paikoilta.

Nuorisovaltuusto vastaa nuorisolain 8 §:n ja kuntalain 26 §:n mukaisesta nuorten kuulemisesta ja vaikuttamismahdollisuuksista kaupungin päätöksenteossa.

FacebookInstagramTwitter

Ajankohtaista

Tästä löydät nuorisovaltuuston ajankohtaiset uutiset sekä kauden kokousajat.

Jyväskylän nuorisovaltuusto

Jyväskylän nuorisovaltuusto on 13–20–vuotiaiden jyväskyläläisten nuorten vaikuttamiskanava, joka edustaa kaikkia Jyväskylän nuoria. Nuva pyrkii parantamaan nuorten osallisuutta ja kehittämään nuorten vaikuttamismahdollisuuksia.Nuorisovaltuuston toiminta on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta vaikuttamistoimintaa. Nuorisovaltuustossa on yhteensä 45 edustuspaikkaa. Edustajat valitaan Jyväskylän yläkouluilta, nuorisotiloilta, toisen asteen oppilaitoksilta ja vapailta paikoilta (5). 1.1.2013 Jyväskylän nuorisovaltuusto siirtyi kaupunginhallituksen alaisuuteen.

Nuorisovaltuusto vastaa nuorisolain 8 §:n, kuntalain 26 §:n sekä lapsi- ja nuorisopoliittisen kehittämisohjelman vaatimuksiin nuorten kuulemisesta ja vaikuttamisesta päätöksenteossa.

Nuorisovaltuuston powerpoint -esittely.

Mikä kuuluu nuorille? -Foorumi

Huippukokouksen yhteydessä 25.9. kello 9-11.30 nuorisovaltuusto haastaa nuoria, virkamiehiä ja päättäjiä keskustelemaan ja hakemaan ratkaisuja ajankohtaisiin eri palveluja koskettaviin kysymyksiin sekä haasteisiin. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: nuva@jkl.fi

Uusia vaikuttajia nuorisovaltuustoon haussa

Nuorisovaltuuston tämän hetkistä kautta on jäljellä muutaman kokouksen verran ja nyt on aika suunnata katseet tulevaan. Uusi nuorisovaltuusto valitaan 25.9.2018 Huippukokouksessa Jyväskylän kaupungintalolla kello 12-14. Jos olet jyväskyläläinen 13-20 -vuotias nuori ja haluat vaikuttaa kotikaupunkisi asioihin, tule mukaan toimintaan! Uusia jäseniä valitaan taustatahojen kautta (koulut, oppilaitokset ja nuorisotilat) sekä vapailta paikoilta. Lisätietoja voit kysyä koulusi tai oppilaitoksesi oppilaskunnan / opiskelijakunnan vastaavalta opettajalta, lähimmältä nuorisotilalta tai ottaa yhteyttä: nuva (at) jkl.fi. Ja mikä se nuva olikaan? Tsekkaapa esittelyvideo täältä.

Nuorisovaltuuston Huippukokouksessa sai hankerahaa 13 nuorten hanketta

Jyväskylän nuorisovaltuuston Huippukokous pidettiin maanantaina 19.2. klo 9–15.00 Veturitallilla. Kokouksessa päätettiin nuorisovaltuuston hankerahan jaosta, kuultiin nuorisovaltuuston kannanotto, kuinka kiusaamista voitaisiin ehkäistä, vastattiin nuorisovaltuuston kyselyyn julkisen liikenteen käyttämisestä sekä kuultiin mielipide erilaisista kulttuuritaustoista tulevien nuorten yhteishengen parantamiseen.

Nuorisovaltuusto jakaa vuosittain 17 000 euroa hankerahaa nuorten ideoimiin tapahtumiin, toimintoihin ja projekteihin. Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä 15 hankkeesta. Jokainen hankerahaa hakenut ryhmä esitteli ja perusteli hankehakeuksen sisällön vielä Huippukokouksessa. Nuorten tapahtumiin, toimintoihin ja projekteihin hankerahaa jaettiin 16021,37 euroa. Tarkemman tiedon hankerahajaosta löydät Huippukokouksen pöytäkirjasta.

Myönteisen hankerahapäätöksen saivat:

Face The Legency, levyn äänitys ja julkaisukustannuksiin, 750,00 euroa
Huhtasuon yhtenäiskoulu, koulun teemaliikuntapäivän järjestäminen, 1595,00 euroa
Gradia Jyväskylän opiskelijayhdistys JAMO ry, JAMOn ja nuvan yhteistyön kehittäminen, 326,00 euroa
Lehtisaaren yhtenäiskoulu, sohvia kouluviihtyvyyden lisäämiseksi, 788,00 euroa
Jyväskylän Lyseon lukion opiskelijakunnan hallitus, Lyseon urheiluturnaus, 137,86 euroa
Mankolan yhtenäiskoulun oppilaskunta, liikuntavälineitä välituntien aktivoimiseen, 619,51 euroa
Palokan yhtenäiskoulu, hygieniapassien suorittamiseen, 700,00 euroa
Runner Larp ja Rp –ryhmä, roolipelivarusteiden ja lautapelien hankkimiseen, 250,00 euroa
Schildtin lukion opiskelijakunnan hallitus, oppikirjakirjasto koululle, 3279,00 euroa
Schools out –ryhmä, kesäloman alkamistapahtuman järjestäminen, 2560,00 euroa
Tikkakosken yhtenäiskoulun oppilaskunta, sohvat väestösuojaan, 1935,00 euroa
Vaajakosken yhtenäiskoulun oppilaskunta, pöytäkiekkopelejä koululle, 114,00 euroa
Viitaniemen koulu, kivikkoistuimien hankkimiseen ja kouluviihtyvyyden lisäämiseen, 2967,00 euroa

Jakamatta jäi 978,63 euroa. Nuorisovaltuusto päättää loppusumman jakamisesta seuraavassa kokouksessa.

Nuorisovaltuustolaisen edustivat UBC-konferenssissa Växjössä

Neljä nuorisovaltuutettua vietti viikon Ruotsin Växjössä ajankohtaiten asioiden äärellä muiden Itämeren maiden nuorten kanssa. Lue matkasta tarkemmin Painovirheestä.

Nuvan valta vaihtui ja uusi nuorisovaltuusto järjestäytyi 15.10. kokouksessa

Nuorisovaltuuston uusi kausi alkoi ja nuorisovaltuusto järjestäytyi 15.10. kokouksessa, jossa valittiin uusi hallitus, henkilöt luottamustoimiin ja valittiin kärkihankkeet. Tietoja nuvasta löydät tietysti täältä meidän nettisivuilta sekä facebookista ja instagramista.

Nuorisovaltuusto kokoontuu nuorille tärkeiden asioiden äärelle Veturitalleilla kolmen viikon välein tiistaisin klo 16-18. Toiminnassa saa roimasti kokemusta kaupungin päätöksenteosta, yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta sekä tietysti uusia ystäviä!


Lisätietoja:
Carita Järvi, nuorisovaltuuston puheenjohtaja, p. 014266 4240
Joni Rossi, nuorisovaltuuston tiedottaja, p. 014 266 7515

Anne-Mari Ojanperä, koordinaattori - osallisuuskasvatus, p. 014 266 4230
Tanja Räty, koordinaattori - osallisuuskasvatus, p. 014 266 4241

Nuorisovaltuuston kärkihankkeet 2017-2018

Nuorisovaltuusto hyväksyi 15.10. kokouksessaan kärkihankkeet kaudelle 2017-2018. Hankkeet muodostuivat Jyväskylän yläkoulujen oppilailta, nuorisotiloilta ja nuorisovaltuuston Huippukokouksessa kerätyistä ideoista sekä tulevan nuorisovaltuustokauden aikana kaupungin päätökseen tulevista asioita, joiden valmisteluun nuorisovaltuusto osallistuu. Nuorisovaltuusto valitsi neljä tärkeimmäksi kokemaansa teemat yhdessä perehdytysviikonlopun aikana 13.-14.10. Muun muassa näitä asioita nuorisovaltuusto lähtee edistämään tulevalla kaudella.

 • Kiusaamisen ehkäisy
 • Toisen asteen koulutuksen tilanne
 • Julkisen liikenteen kehittäminen
 • Eri kulttuuritaustoista tulevien nuorten yhteishengen parantaminen

Syksyn 2018 kokousajat

Nuorisovaltuuston kokoukset järjestetään Veturitalleilla tiistaisin kello 16.30-18.30.

 • 14.8. Hallitus
 • 21.8. Nuorisovaltuusto
 • 28.8. Työryhmät
 • 4.9. Hallitus
 • 11.9. Nuorisovaltuusto
 • 18.9. Työryhmät
 • 25.9. Nuorisovaltuuston Huippukokous Kaupungintalolla kello 9-14


Nuvan #Siistii! -kampanja!

Osallistu nuorisovaltuuston ilkivallanvastaiseen #Siistii! -kampanjaan. Kampanja toimii sosiaalisessa mediassa ja nettisivuilla, josta löytyy yleisesti tietoa ilkivallasta, lisää sen kustannuksista ja aiheeseen liittyvä kilpailu. Kilpailu on voimassa lokakuun loppuun asti ja osallistumiseen on ohjeet nettisivuilla www.jyvaskyla.fi/siistii. Instagramissa kampanja on nimellä @siistiijkl ja facebookista kampanjan löydät hakusanalla "siistii".

Muita Osallistumis- ja vaikuttamiskanavia Jyväskylässä

Nuorisovaltuusto tekee yhteistyötä Jyväskylän LastenParlamentin kanssa, joka on 1.-6.-luokkalaisten jyväskyläläislasten vaikuttamis- ja osallistumiskanava.


Osallistu ja vaikuta -sivuilta saat tietoa siitä, miten voit osallistua ja vaikuttaa Jyväskylässä kunnan toimintaan ja päätöksentekoon.Asiakirjat

Löydät tästä nuorisovaltuuston kokouksien esityslistat ja pöytäkirjat sekä nuorisovaltuuston julkaisemat lausunnot, kannanotot ja aloitteet.

Nuorisovaltuuston asiakirjat

Tältä sivulta löydät kätevästi kaikki nuorisovaltuuston asiakirjat kaudelta 2017-2018. Esityslistat ja pöytäkirjat -linkin alta löytyvät esityslistat ja pöytäkirjat kaikilta kausilta. Toimintasuunnitelmat, toimintakertomukset, säännöt, kannanotot ja aloitteet löydät myös vasemmalta omien linkkien alta.

Esityslistat 2017-2018

Pöytäkirjat 2017-2018

Nuorisovaltuuston logot

Lausunnot, kannanotot ja mielipidekirjoitukset

Nuva teki kannanotot kiusaamisen ehkäisystä ja eri kulttuuritaustaisten nuorten yhteishengen parantamisesta

Nuorisovaltuusto teki Huippukokouksessaan 19.2.2018 kannanotot siitä kuinka kiusaamista voitaisiin ehkäistä ja miten erilaisista kulttuuritaustoista tulevien nuorten yhteishenkeä voisi parantaa.Kiusaamisen ehkäisyyn liittyvän Kannanoton pääset lukemaan täältä. Erilaisita kulttuuritaustoista tulevien nuorten yhteishengen parantamiseen liittyvän kannanoton voit lukea täältä.

Lisätietoja:
Carita Järvi, nuorisovaltuuston puheenjohtaja, p. 014 266 4240,
Joni Rossi, nuorisovaltuuston tiedottaja, p. 014 , 266 7515
nuva(at)jkl.fi

Aloitteet, kannanotot ja lausunnot

Nuorisovaltuuston pöytäkirjat ja esityslistat

Esityslistat 2017-2018

Pöytäkirjat 2017-2018

Säännöt

Jyväskylän nuorisovaltuustolla on nuorisovaltuutettujen itse laatimat toimintasäännöt. Säännöt tarkistetaan vuosittain nuorisovaltuuston kokouksissa ja niihin tehdään mahdollisia muutoksia. Jyväskylän kaupunginhallitus hyväksyy vuosittain nuorisovaltuuton säännöt.

Säännöissä linjataan nuorisovaltuuston toiminta-ajatuksesta ja periaatteista, toimintatavoista, kokouskäytänteistä ja nuorisovaltuuston kokoonpanosta. Linkistä voit lukea lisää.

Lisätietoja:
Carita Järvi, nuorisovaltuuston puheenjohtaja, p. 014 266 4240,
Anne-Mari Ojanperä, koordinaattori - osallisuuskasvatus, p. 014 266 4230,
nuva(at)jkl.fi

Valtuutetut

KUVA

kuvateskti

Nuorisovaltuuston edustajat kaudella 2017-2018

Nuorisovaltuusto nimesi Huippukokouksessa 3.10.2017 edustajansa kaudelle 2017-2018. Edustajista 12 tulee yläkouluilta, 9 toisen asteen oppilaitoksista, 1 nuorisotiloilta, 2 edellisestä nuorisovaltuustosta ja 5 edustajaa vanhoilta paikoilta.


Ala-Mutka Reetta, Jyväskylän Normaalikoulu

Antikainen Tuomas, Huhtasuon yhtenäiskoulu

Eloranta Ella, Nuorisovaltuuston vanhan jäsen

Ihalainen Viljami, vapaa paikka

Jokilahti Emmi, Lehtisaaren yhtenäiskoulu
Järvi Carita, Nuorisovaltuuston vanha jäsen
Järvinen Jonna, Mankolan Koulu
Kautto Eemil, Kilpisen yhtenäiskoulu
Kollani Joakim nuorisotila Perttula
Koskinen Jussi Schildtin lukio, Viitaniemen toimipiste

Kunnari Atte, Jyväskylän Lyseon lukio
Könkkölä Jonna, Jyväskylän Lyseon lukio
Linjama Johanna, Tikkakosken yhtenäiskoulu
Louniala Olli-Pekka, Schildtin lukio, Viitaniemen toimipiste
Minkkinen Amanda, Kuokkalan yhtenäiskoulu

Amanda Minkkisen varajäsen: Olivia Jokinen, Kuokkalan yhtenäiskoulu

Naumanen Lotta, Palokan yhtenäiskoulu
Niemi Lotta, vapaa paikat
Nurmela Adele, Jyväskylän ammattiopisto
Rossi Joni, Jyväskylän ammattiopisto
Rousu Patrik, Kristillinen koulu
Saarinen Helmi, vapaa paikka

Saarinen Miko, Korpilahden yhtenäiskoulu
Salmijärvi Valtteri, Jyväskylän normaalikoulun yläkoulu

Valtteri Salmijärven varahenkilö: Ukko Kaukua, Jyväskylän normaalikoulun yläkoulu

Siipola Mikael, vapaa paikka

Sorri Niklas, Jyväskylän ammattiopisto

Sorvali Markus, Jyväskylän ammattiopisto

Sorvari Joona, vapaa paikka
Vuolle Luukas, Vaajakosken yhtenäiskoulu

Luukas Vuollen varajäsen: Emma Pennanen, Vaajakosken yhtenäiskoulu

Vapaiden paikkojen varajäsen: Patrik Bamberg

Nuorisovaltuuston edustukset kaudella 2017-2018

 • Kaupunkirakennelautakunta: Eemil Kautto, varaedustajanaan Markus Sorvali
 • Kulttuuri- ja liikuntalautakunta: Ella Eloranta, varaedustajanaan Jonna Könkkölä
 • Sivistyslautakunta: Olli-Pekka Louniala, varaedustajanaan Joni Rossi
 • Perusturvalautakunta: Joni Rossi, varaedustajanaan Carita Järvi
 • Vammaisneuvosto: Carita Järvi, varaedustajanaan Helmi Saarinen
 • Suomen nuorisovaltuustojen liitto Nuva ry:n edustajisto: Eemil Kautto
 • Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma (LAPE) työryhmä: Carita Järvi, varaedustajanaan Joni Rossi
 • Nuorten ohjaus- ja palveluverkosto: Markus Sorvali, varaedustajanaan Mikael Siipola
 • Kouluruokailun koordinaatioryötyhmä: Reetta Ala-Mutka
 • Veturitallien kehittäjäryhmä: Ella Eloranta, varaedustajanaan Mikael Siipola

Kuukauden nuvalainen

Nuorisovaltuusto valitsee keskuudestaan joka kuukausi kuukauden nuvalaisen. Kuukauden nuvalaiseksi valitaan henkilö, joka on osoittanut toiminnassa ahkeruutta, oma-aloitteisuutta ja sitoutuneisuutta nuorisovaltuuston asioiden edistämiseksi.

Huhtikuun kuukauden nuvalainen: Viljami Ihalainen

Vuosi 2018

 • Tammikuun kuukauden nuvalainen: Luukas Vuolle
 • Helmikuun kuukauden nuvalainen: Jonna Järvinen
 • Maaliskuun kuukauden nuvalainen: Patrik Rousu
 • Huhtikuun kuukauden nuvalainen: Viljami Ihalainen

Vuosi 2017

 • Tammikuun kuukauden nuvalainen: Jenni Niemi
 • Toukokuun kuukauden nuvalainen: Lotta Naumanen
 • Lokakuun kuukauden nuvalainen: Eemil Kautto
 • Marraskuun kuukauden nuvalainen: Jussi Koskinen
 • Joulukuun kuukauden nuvalainen: Markus Sorvali

Vuosi 2016

 • Huhtikuun kuukauden nuvalainen: Eemil kautto
 • Maaliskuun kuukauden nuvalainen: Elma (Elisa Tirkkonen ja Emma Meriläinen)
 • Helmikuun kuukauden nuvalainen: Jonna Könkkölä

Nuvatoiminta

Nuorisovaltuusto on jyväskyläläisten nuorten oma vaikuttamiskanava.

Mitä nuva tekee?

Jyväskylän nuorisovaltuusto on 13–20–vuotiaiden jyväskyläläisten nuorten vaikuttamiskanava, joka edustaa kaikkia Jyväskylän nuoria. Nuva pyrkii parantamaan nuorten osallisuutta ja kehittämään nuorten vaikuttamismahdollisuuksia. Nuorisovaltuuston toiminta on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta vaikuttamistoimintaa. Nuorisovaltuustossa on yhteensä 45 eudustuspaikkaa. Edustajat valitaan Jyväskylän yläkouluilta, nuorisotiloilta, toisen asteen oppilaitoksilta ja vapailta paikoilta (5). 1.1.2013 Jyväskylän nuorisovaltuusto siirtyi kaupunginhallituksen alaisuuteen.

Nuorisovaltuusto vastaa nuorisolain 8 §:n, kuntalain 26 §:n sekä lapsi- ja nuorisopoliittisen kehittämisohjelman vaatimuksiin nuorten kuulemisesta ja vaikuttamisesta päätöksenteossa.

Nuorisovaltuuston tehtävät

Nuorisovaltuuston tehtävänä on:

 • lisätä ja parantaa nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia,
 • huolehtia, että nuoria kuullaan heitä koskevissa asioissa,
 • toimia sanansaattajana nuorten ja päättäjien välillä,
 • ottaa aktiivisesti kantaa nuoria koskeviin asioihin; kirjoittaa lausuntoja, aloitteita sekä kannanottoja.

Nuva ajaa ja valvoo nuorten etuja, nostaa esille nuorten toiveita ja kertoo nuorten mielipiteen ajankohtaisiin asioihin. Nuorisovaltuusto järjestää keskustelutilaisuuksia, koulutuksia ja tapahtumia. Se myös kannustaa kaikkia nuoria tekemään, vaikuttamaan ja ajattelemaan itse.

Tämän lisäksi nuorisovaltuusto jakaa vuosittain 17 000€ hankerahaa nuorten hankkeille. Nuorisovaltuusto tekee esityksen nuorten omiin hankkeisiin varatun määrärahan jakamisesta, josta lopullisen päätöksen tekee nuorisopalvelupäällikkö.

Toimintakausi

Nuorisovaltuuston toimintakausi on yksi vuosi. Toimintakausi vaihtuu vuosittain syksyllä kun uudet taustatahojen edustajat valitaan nuorisovaltuustoon. Nuorisovaltuusto kokoontuu tiistaisin kolmen viikon välein klo 16.30-18.30 Veturitalleilla. Nuva kokoontuu toimintakauden aikana vähintään seitsemän (7) kertaa ja järjestää vuosittain kaksi (2) Huippukokousta.

Rahaa kuningasidean toteuttamiseen? Hae nuvan hankerahaa

Tämän vuoden hankerahahaku on päättynyt. Hankeraha jaetaan 19.2.2018 Huippukokouksessa kello 9-15.

Nuorisovaltuuston hankeraha on tarkoitettu yläkoulujen, lukioiden, ammatillisten oppilaitosten, nuorisotilojen, järjestöjen hankeryhmille ja nuorten omaehtoisille ryhmille. Rahalla halutaan tukea mahdollisimman monia nuorten itsensä ideoimia tapahtumia, toimintoja ja projekteja. Rahoitusta voidaan hakea esimerkiksi tapahtumien järjestämiseen tai harrastustoiminnan tukemiseen.

Hankerahaohjeet

Lisätietoja:
Carita Järvi, nuorisovaltuuston puheenjohtaja, p. 014266 4240
Joni Rossi, nuorisovaltuuston tiedottaja, p. 014 266 7515
Anne-Mari Ojanperä, koordinaattori - osallisuuskasvatus, p. 014 266 4230


Työryhmät

Nuorisovaltuusto muodostaa vapaamuotoisia työryhmiä tärkeäksi kokemiensa asioiden perusteella. Tällä hetkellä nuorisovaltuusto vie kaudeksi 2017-2018 valitsemiaan kärkihankkeita eteenpäin työryhmien kokoontumisissa. Kärkihankkeet 2017-2018 ovat:

 • Kiusaamisen ehkäisy
 • Toisen asteen koulutuksen tilanne
 • Julkisen liikenteen kehittäminen
 • Eri kulttuuritaustoista tulevien nuorten yhteishengen parantaminen

Työryhmät kokoontuvat tiistaisin kolmen viikon välein klo 16.30-18.30 pääsääntöisesti Veturitalleilla.

Keväällä 2018 nuorisovaltuuston työryhmät pidetään Veturitalleilla 23.1., 20.2., 20.3., 10.4. ja 8.5. Työryhmiin ovat tervetulleita myös nuorisovaltuustoon kuulumattomat nuoret, jotka haluavat vaikuttaa Jyväskylässä.

Hallitus

Nuorisovaltuusto äänestää toimintakauden alussa keskuudestaan edustajat nuorisovaltuuston hallitukseen. Hallituksen tärkeimpänä tehtävänä on kokoontua aina viikkoa ennen nuorisovaltuuston kokousta ja laatia esityslista käsiteltävistä asioista nuvan kokoukseen.

Nuorisovaltuusto valitsi järjestätymiskokouksessaan 15.10. uuden, 10-henkisen hallituksen toimikaudelle 2017-2018:

 • Carita Järvi, puheenjohtaja
 • Olli-Pekka Louniala, varapuheenjohtaja
 • Joni Rossi, tiedottaja
 • Jonna Könkkölä, sihteeri
 • Atte Kunnari, varasihteeri
 • Eemil Kautto, imagovastaava
 • Lotta Naumanen, lautakuntavastaava
 • Lotta Niemi, lautakuntavastaava
 • Ella Eloranta, kokousvastaava
 • Helmi Saarinen, kokousvastaava

Lisätietoja:
Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Carita Järvi, 014 266 4240, carita.jarvi@jkl.fi
Nuorisovaltuuston tiedottaja Joni Rossi, 014 266 7515, joni.rossi(at)jkl.fi

Nuorisovaltuuston perustaminen

Kaupunginvaltuusto päätti 11.5.2009 perustaa nuorisovaltuuston vastaamaan kunta- ja nuorisolain sekä valtakunnallisen lapsi- ja nuorisopoliittisen kehittämisohjelman vaatimuksiin nuorten kuulemisesta ja vaikuttamisjärjestelmästä. Kaupunginvaltuusto valtuuttaa nuorisolautakunnan päättämään nuorisovaltuuston perustamiseen ja toiminnan käynnistämiseen liittyvistä yksityiskohdista.

Esityksen nuorisovaltuustosta teki Nuorten Foorumin ja Nuorten Äänen nuorista koottu väliaikainen nuorisovaltuusto:

 • Nuorisovaltuusto on 13-20 –vuotiaiden jyväskyläläisten nuorten vaikuttamiskanava, joka edustaa kaikkia Jyväskylän nuoria.
 • Toiminta on poliittisesti sitoutumatonta ja se vastaa kunta- ja nuorisolain sekä lapsi- ja nuorisopoliittisen ohjelman vaatimuksiin nuorten kuulemisesta ja vaikuttamisjärjestelmästä.
 • Nuorisovaltuustoon valitaan 20-40 edustajaa Jyväskylän yläkouluista, lukioista, ammatillisista oppilaitoksista ja nuorisotiloista.
 • Ehdokkaaksi voivat ilmoittautua kaikki halukkaat jyväskyläläiset 13-20 –vuotiaat nuoret omissa kouluissaan, nuorisotiloilla tai syksyn huippukokouksessa.
 • Nuorisovaltuuston tehtävänä on lisätä ja parantaa nuorten osallisuus- ja vaikuttamismahdollisuuksia, huolehtia että nuoria kuullaan heitä koskevissa asioissa ja toimia sanansaattajana nuorten ja päättäjien välillä.
 • Nuorisovaltuuston toimintakausi on yksi vuosi. Ensimmäinen nuorisovaltuusto aloittaa toimintansa lokakuussa 2009.
 • Se kokoontuu 5-9 kertaa toimikautensa aikana ja järjestää kaksi huippukokousta vuosittain. Nuorisovaltuusto järjestää keskustelutilaisuuksia, ottaa kantaa (mm. lehtikirjoituksin ja julkilausumin), tekee esityksiä ja ehdotuksia nuoria koskevissa asioissa sekä rahoittaa nuorten omia hankkeita.
 • Se myös kannustaa kaikkia nuoria tekemään, vaikuttamaan ja ajattelemaan itse.
Nuorisovaltuuston ensimmäisen Huippukokouksen muistio - pdf

Nuorisovaltuuston vanha logo, Logon on suunnitellut Mathias Herbst
logo - jpg

Nuorisovaltuuston kärkihankkeet 2016-2017:
 • Koulujen taso-, luokka- ja laatuerojen tasoittaminen Jyväskylässä
 • Panostetaan nuorten mielipiteen kuulumiseen ja nuorten saavutuksista tiedottamiseen
 • Nuorten työllisyyden parantaminen
 • Lasten ja nuorten palveluiden leikkausten minimointi
 • Nuorten terveellisen elämän edistäminen
Nuorisovaltuuston kärkihankkeet 2015-2016:
 • Turvapaikanhakijatilanteeseen reagointi erityisesti nuorten näkökulmasta
 • lkivaltaan puuttuminen
 • Vaaditaan lisää lautakuntapaikkoja
 • Nuva-sovelluksen kehittäminen
 • Kouluterveydenhuollon kehittäminen
 • Bussiliikenteen kehittäminen

Ota yhteyttä

KUVA

kuvateskti

Jyväskylän nuorisovaltuuston yhteystiedot

Heräsikö kysyttävää? Jyväskylän nuorisovaltuustoon liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä suoraan alla oleviin henkilöihin tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: nuva(at)jkl.fi. Löydät meidät myös facebookista, instagramista, twitteristä ja snapchatista!

Carita Järvi
puheenjohtaja
sähköposti: carita.jarvi(at)jkl.fi
puhelin: 040 5570821 / 014 266 4240

Joni Rossi
tiedottaja
sähköposti: joni.rossi(at)jkl.fi
puhelin: 050 3118506 / 014 266 7515

Anne-Mari Ojanperä
koordinaattori - osallisuuskasvatus
sähköposti: anne-mari.ojanpera(at)jkl.fi
puhelin: 014 266 4230

 • Nuorilta nuorille
 • FacebookInstagramTwitter

Copyright Sivun alkuun Tietoa sivustosta