Suoraan sisältöön

Kulttuurinen nuorisotyö ja kansalaistoiminta

Kulttuurinen nuorisotyö

Kulttuurisella nuorisotyöllä tuetaan nuorten itseilmaisua sekä nuorten omien aloitteiden ja ideoiden toteutumista. Kulttuurinen nuorisotyö tarjoaa areenoita nuorten tuottamalle kulttuurille Jyväskylässä – nuori saa tulla näkyväksi, nähdyksi ja hyväksytyksi tärkeänä osana yhteisöä. Kulttuurisen nuorisotyön toiminnoissa nuori saa kokemuksia erilaisista toimimisen rooleista ja vastuun kantamisesta.

Kulttuurisessa nuorisotyössä kannustetaan nuorta tuomaan mielipiteensä esille ja käyttämään luovuuttaan. Kulttuurinen nuorisotyö tukee nuoren kasvua ja identiteettityötä sekä tarjoaa nuorelle työkaluja oman ilmaisun kehittämiseen.

Nuori osallistuu, toteuttaa itseään ja käyttää luovuuttaan ohjaajan innostamana ja kannustamana. Nuoret tuottavat itsensä näköisiä tapahtumia lähiympäristöönsä. Kädentaidot, liikunta, musiikki, tanssi, valokuvaus, kuvataide, teatteri, kirjoittaminen ja muut ilmaisun muodot - nuorisokulttuureista nousevat uudet ilmaisumuodot mukaan lukien! - ovat välineinä kulttuurisessa nuorisotyössä.

Jyväskylän nuorten rock-kuoro RockAll

RockAll -kuorossa laulaa kolmisenkymmentä 13–25-vuotiasta nuorta. Kuoro treenaa viikoittain.

Kuorolaiset itse vastaavat kuoron toiminnan kehittämisestä. Kuoroa johtaa nuorisonohjaaja Seppo Pohjolainen.

Rock-kuoron johtaja:
Seppo Pohjolainen
p. 040 777 4073

Bänditoiminta

Bänditoiminnasta lisää www.jyvaskyla.fi/nuoriso/banditilat

Kulttuuriklubi Siperia

Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluilla on yhteistoimintasopimus kulttuurisen nuorisotyön toteuttamisesta Kulttuuriyhdistys Väristyksen kanssa.

www.siperia.info

Nuorten Taidetyöpaja

Tourulassa toimiva Nuorten Taidetyöpaja järjestää työharjoittelua taiteen keinoin alle 25-vuotiaille työttömille nuorille. Taidetyöpaja on Jyväskylän työllisyyspalvelujen järjestämää toimintaa.

www3.jkl.fi/taidepaja/

Muuta kulttuurityötä

Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut järjestää yksin ja yhteistyössä järjestöjen kanssa erilaisia kulttuuritapahtumia. Kulttuurielämyksiä tarjotaan erityisesti lapsille ja nuorille. Videopajaa käyttävät koululaiset ja alan harrastajat. Vaajakosken Wanhassa Woimalassa järjestetään kesäisin tapahtumia ja taidenäyttelyitä.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 Sivun alkuun Tietoa sivustosta