Suoraan sisältöön

Kulttuuripalvelut

AJANKOHTAISTA

Mimi ja Kuku kesänavaustapahtumassa 16.5.

Lounaispuiston koko perheen kesänavaustapahtuma on keskiviikkona 16.5. klo 17-19. Keväisessä laululeikkikonsertissa esiintyvä supersuosittu vauhtikaksikko Mimi ja Kuku kutsuu lapsia mukaan tanssimaan, liikkumaan ja leikkimään! Konsertti alkaa klo 18, mutta jo tuntia ennen alkavat Taidepiilon Pörriäis-etkot, joissa voi tuunata oman soittimen ja tanssia mukaansatempaavien afrorytmien tahdissa tulevaa keikkaa odotellessa.

Konsertti kestää noin 45 minuuttia ja sopii kaikenikäisille. Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Lue lisää Lounaispuiston kesänavaustapahtumasta: http://www.jyvaskyla.fi/ajankohtaista/1/0/98901

Huom! Lounaispuiston läheisyydessä on vähän pysäköintitilaa. Mikäli mahdollista konserttiin kannattaa saapua kävellen, pyöräillen tai julkisilla kulkuvälineillä.


Aloita viikonloppu elokuvan tai laulun merkeissä

Perjantaina 27.4. klo 13 järjestetään sekä Kino Hopea -elokuvanäytös pääkirjaston Minnansalissa että Laulusta voimaa -yhteislaulutilaisuus Vaajakosken kirjastossa. Kumpaankin tilaisuuteen on vapaa ja esteetön pääsy. Yhteislaulutilaisuuden teema on tällä kertaa Lapin lauluja ja sen vetää Jaana Eloranta. Lisätietoja


Ilmoittautumiset KesäKurwi ja SunSäykki -kesäleireille nyt käynnissä. Ilmoittaudu nettisivuilla viimeistään 2.5. mennessä.

Vaajakoskella ja Säynätsalossa järjestetään kesäkuussa kolmen päivän taidetta ja sirkusta sisältävät päiväleirit 2005-2006 syntyneille lapsille. Leireillä ohjaajina toimivat Panu Koskimies ja Janne Moilanen. Leireihin sisältyy lounas ja välipala ja leiriläiset ovat vakuutettuja.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/aitta/harrastelaturi


Katso Timo Lievemaan ja Jussi Siukolan konsertti netissä

Etkö päässyt Keltinmäen päiväkeskukseen katsomaan Timo Lievemaan ja Jussi Siukolan konserttia? Ei hätää, konsertti on katsottavissa vielä 17.5. asti osoitteessa https://bambuser.com/v/7126967


Taiteilijoita haetaan värittämään ikäihmisten arkea

Taideapteekin taiteilijahaku syyskaudelle 2018 on käynnistynyt. Taideapteekin estradeina toimivat ikääntyneiden päiväkeskukset ja ympärivuorokautisen hoidon yksiköt. Tällä kertaa tarvetta on erityisesti pitkäkestoisempia ohjelmakokonaisuuksia yksittäisten esitysten sijaan. Ideana on, että taiteilijat pääsevät noin kolmen esityksen rupeamissa tutustumaan paremmin asiakkaisiin ja tuottamaan vielä paremmin heidän toiveitaan vastaavaa ohjelmaa.

Ohjelman ei tarvitse olla välttämättä perinteistä ikäihmisten ohjelmaa, vaikka sitäkin toki tarvitaan. Tähän mennessä jyväskyläläiset ikäihmiset ovat saaneet nauttia muun muassa musiikkiesityksistä, tanko- ja break-tanssista sekä kuvataidetyöpajoista. Ohjelmanumeroiden tulee olla ammattimaisesti toteutettuja ja taiteilijoille maksetaan niistä palkkio.
Taideapteekkiin voi pyrkiä 29.4. asti täyttämällä ilmoittautumislomakkeen.


Vox Aurean tuki ry sai Jyväskylän kaupungin vuoden 2018 kulttuuripalkinnon

Vox AureaKulttuuri- ja liikuntalautakunta myönsi tämän vuoden kulttuuripalkinnon Vox Aurean Tuki ry:lle. Yhdistys on jo vuosikymmeniä tehnyt arvokasta tuki- ja talkootyötä tänä vuonna 50-vuotisjuhlavuottaan viettävän Vox Aurean kuoroperheen taustalla. Palkinto, joka on suuruudeltaan 5 000 euroa, luovutettiin la 24.3. Vox Aurean ja Jyväskylän musiikkiluokkien juhlakonsertin yhteydessä. Lautakunnan perusteluissa todetaan mm., että tukiyhdistys on toiminut kuorojen taustalla vapaaehtoisorganisaationa, jonka toiminta on omalta osaltaan mahdollistanut lapsille ja nuorille laadukkaan ja houkuttelevan harrastustoiminnan ja että vanhempien ja muiden vapaaehtoisten toiminta yhdistyksessä on ollut keskeistä pitkäjänteisen kuoroharrastuksen ylläpidossa.

Lämpimät onnittelut tukiyhdistykselle ja koko kuoroperheelle!

https://peda.net/jyvaskyla/voxaurea/vox

Valokuva: Riina Niutanen


Lounaispuiston kesän ohjelma julkaistu

"Maaliskuu maata näyttää ja huhtikuu humauttaa" eli kesä lähestyy kovaa vauhtia. Se tarkoittaa myös sitä, että mielenkiintoinen kulttuuritarjonta täyttää pian Lounaispuiston.

Tutustu Lounaispuiston kesän ohjelmaan


Aaltoja!-lehdestä kulttuurivinkit kevään menoihin

Vuoden ensimmäinen Aaltoja!-lehti on ilmestynyt! Lehdestä löydät mielenkiintoisia juttuja ja menovinkkejä kevätkauden jyväskyläläisestä kulttuuritarjonnasta.

Tutustu lehden nettiversioon: http://jyvaskyla.netpaper.fi/4165Tiedotteet

Kesänavaustapahtumassa 16.5. leikitään ja liikutaan Jyväskylän Lounaispuistossa

25.04.18

Lounaispuiston kesä käynnistyy perinteisellä koko perheen kesänavaustapahtumalla keskiviikkona 16.5. klo 17-19. Jyväskylän kaupungin järjestämässä ilmaiskonsertissa klo 18 lavalle nousee tv:n ...

Taideapteekin esityksiä Jyväskylän päiväkeskuksissa voi seurata myös netissä

17.04.18

Jyväskylän vanhusneuvoston aloitteesta kaupungin kulttuuripalveluille hankittiin streamaus-kalusto vuoden 2016 lopulla. – Päiväkeskusten ohjelmatarjontaa on streamauksen ansiosta mahdollista seurata myös netissä, ...

www.taidetestaajat.fi