Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunginkirjasto

Pääkirjasto

Kaupunginkirjaston julkisivu kesällä

pPääkirjaston muutostyöt 2.5.2018–28.2.2019

Tälle sivulle kootaan lyhennetysti pääkirjaston muutostöitä käsittelevät mediatiedotteet ja verkkouutiset. Uusin teksti on aina ylimpänä. Kokonaiset tekstit ovat luettavissa verkkolinkkien kautta.

Pääkirjasto-opistotalon Vapaudenkadun puoleinen sisäänkäynti suljettuna 4.6. lähtien

Lue koko verkkouutinen: www.jyvaskyla.fi/ajankohtaista/1/0/99851

Pääkirjasto-opistotalon Vapaudenkadun puoleinen sisäänkäynti on pois käytöstä 4.6. - 23.8. Sulkuaikana kirjaston eri kerroksiin pääsee Cygnaeuksenkadun sisäänkäynnistä sekä kirjaston takasisäänkäynnistä lehtilukusalin läheisyydessä. Vapaudenkadun sisäänkäynnin yhteydessä oleva lainojen palautusluukku on pois käytöstä 4.6.–23.8. Lainat voi palauttaa pääkirjastoon vain sen aukioloaikoina. Vaihtoehtoisesti lainat voi palauttaa myös muihin kaupunginkirjaston toimipisteisiin tai mihin tahansa muuhun Keski-kirjastoon.

Kulku Jyväskylän kansalaisopiston tiloihin muuttuu 4.6.

Maanantaina 4.6. lähtien Jyväskylän kansalaisopiston neuvontaan, toimistoon ja opetustiloihin kuljetaan kirjaston sisäpihalla olevan sisäänkäynnin kautta (käynti Vapaudenkadulta). Kansalaisopiston käsityöneuvontaan pääsee kirjaston Cygnaeuksenkadun puoleisen sisäänkäynnin ja kirjaston takasisäänkäynnin kautta.

Jyväskylän kaupungin pääkirjaston asiakastilojen muutostyöt alkavat 2.5.

Lue mediatiedote: www.jyvaskyla.fi/kirjasto/ajankohtaista/1/0/98724

Pääkirjaston asiakastilojen muutostyöt alkavat 2.5.2018 ja päättyvät helmikuussa 2019. Muutostöillä ei ole vaikutusta pääkirjaston aukioloaikoihin. Asiakkaiden palvelujensaanti turvataan myös muutostöiden aikana. Ensimmäisen kerroksen vuokrattavat tilat ovat pois käytöstä toukokuusta elokuun loppuun asti. Muutostöiden myötä saadaan lisää ja parempia tiloja tapahtumille, työskentelylle, oleilulle ja aineistolle. Myös vuokrattavien tilojen määrä kasvaa. Kirjaston kalustusta uusitaan ja tiloihin tuodaan valokuva- ja valotaidetta.

Vapaudenkadun sisäänkäynti ja lainojen palautusluukku pois käytöstä 4.6. lähtien

Vapaudenkadun puoleinen sisäänkäynti ja sen ohessa oleva lainojen palautusluukku suljetaan 4.6. ja otetaan käyttöön elokuun lopussa. Sulkuaikana asiakkaiden käytössä on Cygnaeuksenkadun puoleinen sisäänkäynti ja kirjaston takasisäänkäynti, josta on suora kulku lehtilukusaliin ja asiakashissille. Palautusluukun ollessa pois käytöstä voi lainat palauttaa pääkirjastoon sen aukioloaikoina. Vaihtoehtoisesti lainat voi palauttaa myös muihin kaupunginkirjaston toimipisteisiin tai mihin tahansa muuhun Keski-kirjastoon.

Muutostyöt vaikuttavat myös Jyväskylän kansalaisopiston neuvonnassa asioimiseen. 4.6. lähtien neuvontaan pääsee vain talon sisäpihalla olevan sisäänkäynnin (käynti Vapaudenkadulta) kautta.

Muutostöiden vaiheet

2.5.–23.8.2018
1. kerros: Sisääntuloaulaan sijoitetaan aikakaus- ja sanomalehtitilat, asiakaspalvelutiski sekä kahvila. Luentosalit kunnostetaan.

1.9.–30.11.2018
1. kerros: Rakennetaan uutuuksien alue entisen lehtilukusalin tilalle.
3. kerros: Uudistetaan musiikkiosasto, ryhmätyötilat ja hiljaisen työskentelyn tilat. Opetusstudio muutetaan monitoimitilaksi.

1.1.–28.2.2019
2. kerros: Lastenosastolle tehdään lisätilaa. Nuorten osasto siirretään aikuisten osaston yhteyteen. Toisen kerroksen pitkä palvelutiski poistetaan käytöstä. Aikuisten osastolle tehdään pieniä tilamuutoksia.

Lisätietoja: Seija Laitinen-Kuisma, kirjastotoimenjohtaja, p. 014 266 4093, seija.laitinen-kuisma[at]jkl.fi tai Mikael Nummi, projektipäällikkö, p. 014 266 1309, mikael.nummi[at]jkl.fi


Tervetuloa kirjastoon!

Kirjastoon pääsee maanantaista lauantaihin klo 9.00. Arkisin klo 9–10 ja lauantaisin klo 9–11 on itsepalveluaika. Muistathan pyytää virkailijalta PIN-koodin, jotta lainaaminen ja muu asiointi myös itsepalveluaikana sujuu mutkattomasti.

Jyväskylän kaupunginkirjasto on paljon muutakin kuin kirjasto: kirjojen ja lehtien lisäksi sieltä löydät myös musiikkia, taidetta, ilmaisia soitto- sekä ryhmätyötiloja, vuokrattavia kokous- ja konferenssitiloja, oppimateriaaleja sekä paljon muuta. Kirjaston tiloissa toimii myös lounaskahvio Novelli, josta saat vatsantäytettä ja virvokkeita lukemisen lomassa. Rakennuksessa sijaitsee myös Jyväskylän kansalaisopisto.

Jyväskylän kaupunginkirjasto sijaitsee Jyväskylän ytimessä, Vapaudenkadun ja Cygnaeuksenkadun risteyksessä. Kaupunginkirjastonkirjaston ja kansalaisopiston rakennuksen pääsuunnitellusta on vastannut arkkitehtitoimisto Hyvämäki–Karhunen–Parkkinen, sisustussuunnittelusta sisustusarkkitehti Anita Karhunen. Kaupunginkirjaston ja kansalaisopiston tilojen kokonaispinta-ala (bruttoala) on 14 750 neliötä. Kirjaston huoneistoala (hyötyala) on lähes 7000 neliötä.

Kartta
Pohjakartta (aikuistenosasto, 2. kerros)
Kirjastohistoriaa


Kirjastovierailut

Tuo opiskelijaryhmäsi, koululuokkasi tai päiväkotiryhmäsi kirjastoon! Tarjoamme lapsille, nuorille ja aikuisille opetusta kirjaston käyttöön. Mikäli haluat järjestää luokallesi opetustuokion, ota yhteyttä meihin.


Pysäköinti pääkirjaston läheisyydessä

Asiakkaat voivat käyttää seuraavia pääkirjaston läheisyydessä olevia paikkoja:

 • Vapaudenkadun puoleisella sisäpihalla kiekollisia kolmen tunnin pysäköintipaikkoja.
 • Cygnaeuksenkadun varrella maksullisia pysäköintipaikkoja.
 • Jyväs-Parkin P-Cygnaeus-parkkitalossa (käynti: Vapaudenkatu 35) olevia maksullisia paikkoja.
 • Hannikaisenkadun, Vapaudenkadun, Gummeruksenkadun ja Kauppakadun kadunvarsipaikkoja.

HUOM! Cygnaeuksenkadun puoleisella pääkirjaston pysäköintitasanteella ei ole enää asiakaspysäköintipaikkoja.


Kuvia pääkirjastolta

Klikkaa kuvaa, niin näet sen kookkaampana.

Kaupunginkirjaston tilatKolmannen kerroksen ryhmätyöhuoneitaMusiikkiosaston aarteita näytilläPääkirjaston jännityskirjallisuushyllyPääkirjaston katselunurkkaus

p


Yhteystiedot

Vapaudenkatu 39–41 (PL 50)
40100 Jyväskylä

Lainaustoimisto p. 014 266 4123 (lainojen uusinta)
Tietopalvelu p. 014 266 4104 (neuvonta)
Taloustoimisto p. 014 266 4111 tai varalla 014 266 4098 (tilavarauksiin liittyvät kysymykset, ks. Vuokrattavat tilat)

Pääkirjaston osastot ja muut yhteystiedot

Esteettömyys

Pääkirjaston yksityiskohtaiset esteettömyystiedot ovat täällä.

Pikalinkkejä

 • Yhteystiedot:
  Jyväskylän kaupunginkirjasto
  käyntiosoite:
  Vapaudenkatu 39–41
  PL 50, 40101 Jyväskylä

Copyright Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoa sivustosta