Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunginkirjasto

Kirjastoautot

Kirjastoautot turvaavat kirjastopalveluja alueilla, joissa ei ole kiinteää palvelupistettä. Tällaisia alueita ovat esimerkiksi haja-asutusalueet ja uudet lähiöt. Kirjastoautot palvelevat myös monia kouluja ja päiväkoteja sekä palvelu- ja toimintakeskuksia. Pysäkkitoivomuksia voi esittää autojen henkilökunnalle soittamalla numeroon 014 266 4128 tai sähköpostilla.

Kirjastoautoilla on kaksi tallia, joiden yhteydessä ovat myös autojen varastot. Ainon ja Wivin talli sekä varasto ovat pääkirjastossa. Martin talli ja varasto sijaitsevat Jyskässä, Sievisenmäentie 8 B:ssä.

Tarkemmat tiedot kirjastoautoista löytyvät niiden sivuilta. Kaikki kirjastoautojen pysäkit näet täältä.

Kirjastoauto Aino

p. 014 266 4162
sähköposti: Kirjastoauto.Aino@jkl.fi

Ainon aikataulut

p. 014 266 4160
sähköposti: Kirjastoauto.Martti@jkl.fi

Martin aikataulut

Kirjastoauto Wivi

p. 014 266 4158
sähköposti: Kirjastoauto.Wivi@jkl.fi

Wivin aikataulut

1

Ainon ja Wivin varaston/työtilan p. 014-2664161

Tämä on rakenteellinen elementti. Jos näet tämän, olet astetta ovelampi etsivä!


Koulujen ja päiväkotien vierailut kirjastoautoon

Kirjastoauto antaa kirjastonkäytön opetusta ensisijaisesti päiväkodeille ja peruskoulun ensimmäisille luokille pysäkkikäyntien yhteydessä. Muille ryhmille järjestetään opetusta pääasiassa pääkirjaston lasten- tai aikuistenosastolla sekä alue- ja lähikirjastoissa.

Vierailun ajankohtaja sisältö on hyvä sopia etukäteen kirjastoauton henkilökunnan ja muiden koulun tai päiväkodin opettajien kanssa mielellään jo pari päivää aiemmin mm. päällekkäisyyksien välttämiseksi. Opetuksen aikana kirjastoauton muu käyttö ei ole mahdollista. Muulloin kirjastoautoon voi toki aina tulla ilman ajanvarausta lainaamaan ja palauttamaan aineistoa.

Jos oppilaille halutaan kirjastokortit, olisi toivottavaa, että oppilailla olisi valmiiksi täytettynä kirjastokorttianomuslomake ennen heidän ensimmäistä vierailuaan kirjastoautoon. Oman kortin he saavat seuraavalla vierailulla, sillä teknisistä ongelmista johtuen useiden korttien kirjoittaminen kirjastoautossa on mahdotonta.

Kouluille, iltapäiväkerhoille ja päiväkodeille toimitetamme pyydettäessä eri aiheita käsittelevää kirjallisuutta. Koululaisten lukudiplomeja varten on hankittu kirjallisuutta myös kirjastoautoihin.

Yhteystiedot:
Osastonjohtaja Riitta Kärkkäinen
puh. (014) 266 4128
sähköposti etunimi.sukunimi@jkl.fi

Poikkeuksia kirjastoautojen aikatauluissa:

Kirjastoautot ovat kesätauolla 2.-15.7. Kirjastoautot eivät liikennöi 9.-10.8, vaan sekä kirjastoautot että niiden henkilökunta osallistuvat Jyväskylän kirjastoautopäiville.

Tekstiviestitiedotteet

Kirjastoautoissa on käytössä ryhmätekstiviestitiedotteet asiakaspalvelun laadun parantamiseksi. Tällä hetkellä emme tavoita asiakkaita, jos kirjastoautojen reitit äkillisesti peruuntuvat. Siksi keräämme kussakin kirjastoautossa listan niiden asiakkaiden puhelinnumeroista, jotka antavat suostumuksensa puhelinnumeroidensa käyttöön ryhmätekstiviestitiedotteita varten. Ryhmätekstiviestit lähtevät Jyväskylän kaupungilla käytössä olevan numerohakupalvelu 16100.fi kautta.

Saavutettavuus

Ainossa, Martissa ja Wivissä ei ole inva-hissiä, vaan jokaisessa kirjastoautossa on varusteena invaluiska. Kirjastoauto on tilana hankala pyörätuolilla liikkujalle, koska kaikkien kolmen kirjastoauton kori on samanlainen kuin linja-autoissa eli tila on kapea. Martissa ja Wivissä on lisäksi takamoottori, joka vaatii porrastuksen takaosaan ja myös se vaikeuttaa pyörätuolilla liikkumista.

Tykkää kirjastoautoista Facebookissa!

Pikalinkkejä

  • Yhteystiedot:
    Jyväskylän kaupunginkirjasto
    käyntiosoite:
    Vapaudenkatu 39–41
    PL 50, 40101 Jyväskylä

Copyright Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoa sivustosta