Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunginkirjasto
Jyväskylän kaupunki > Kirjasto ja kulttuuri > Kirjasto > Tapahtumat ja opetus > Uutiset > Keski-kirjastot tekivät aikuisille oman lukudiplomin
23.5.2018

Keski-kirjastot tekivät aikuisille oman lukudiplomin

Keski-kirjastot tarjoavat nyt aikuisille suunnatun lukudiplomin. Aikuisten lukudiplomia ei suoriteta, vaan se on rento, lukemaan innostava vinkkilista, josta voi poimia luettavaa laidasta laitaan oman kiinnostuksen mukaan. Ei ole väliä lukeeko paljon tai vähän, koska diplomi sopii jokaisen sorttiselle lukijalle.

– Aikuisten lukudiplomi on herättänyt paljon kiinnostusta. Vinkkilistojen kirjat ovat kirjastoammattilaisten valitsemia, mutta toivomme kirjaehdotuksia myös lukijoilta, kannustaa kirjastonhoitaja Anna Kainulainen Jyväskylän kaupungin pääkirjastosta.

Vinkkilistoilla kirjoja, e-kirjoja, äänikirjoja

Diplomiin kuuluu 13 eri vinkkilistaa ja yhteensä 182 kirjaa. Ne tutustuttavat lukijan esimerkiksi elämäntarinoihin ja eri kulttuureista kertoviin kirjoihin, novelleihin ja nykyproosaan, rakkaustarinoihin ja runoihin. Lukija voi tarttua myös tieteisromaaniin, kahlata läpi yhä tuoreelta tuntuvan klassikon ja sukeltaa sarjakuvien parhaimmistoon.

Osa aikuisten lukudiplomikirjoista löytyy Keski-kirjastojen kokoelmista myös äänikirjoina ja e-kirjoina. Jos henkilöllä on lukemisen este, saa useimmat kirjoista kuunneltavaksi Celian äänikirjoina.

Selaa vinkkilistoja, anna palautetta ja ehdota uusia kirjoja osoitteessa www.keskikirjastot.fi/web/arena/aikuisten-lukudiplomi. Paperisen vinkkivihkosen voi pyytää myös omasta lähikirjastosta.

Lisätietoja: Anna Kainulainen, kirjastonhoitaja, Jyväskylän kaupunginkirjasto, p. 014 266 4138, anna.kainulainen[at]jkl.fi

www.keskikirjastot.fi

Miia Kantola

Pikalinkkejä

  • Yhteystiedot:
    Jyväskylän kaupunginkirjasto
    käyntiosoite:
    Vapaudenkatu 39–41
    PL 50, 40101 Jyväskylä

Copyright Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoa sivustosta