Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki » Kaupunkirakennepalvelut » Kaavoitus ja tontit » Kaavoitus ja kaupunkisuunnittelu

Kaavoitus

Kaavoittaminen on maankäytön suunnittelua, jonka tavoitteena on varmistaa hyvän elinympäristön rakentaminen. Kunnat vastaavat yleis- ja asemakaavoituksesta. Jyväskylässä kaavat valmistelee kaupunkirakennepalveluiden kaavoituksen vastuualue maankäyttö- ja rakennuslakiin perustuen.

Kaavoittaminen on usein erilaisten intressien ja ristiriitojen yhteensovittamista. Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan osallisilla on mahdollisuus osallistua kaavan valmisteluun, jotta eri mielipiteet tulisivat esille kaavoituksessa.

Ajankohtaista

Vireillä olevatVireillä olevat asema- ja yleiskaavat sekä projektit ja ohjelma

Kuokkalan keskustan alueella käydyn asuntoreformi 2018 -kilpailun kilpailutöihin on mahdollista tutustua keskiviikkona 27.6. kello 17-19 Kuokkalan kirkon seurakuntasalissa, os. Syöttäjänkatu 4. Lisätietoja asuntoreformikilpailusta.

Suuruspään alueen arkkitehtuurikilpailun voitti ehdotus ”Käpälä”, tekijänä OOPEAA Oy ja arkkitehti Anssi Lassila. Tutustu kilpailun arvostelupöytäkirjaan ja kilpailuehdotuksiin.

Uusi kaavoituskatsaus sisältää kaavoitusohjelman vuosille 2018-2020.

Oletko jo kuullut Kehä Vihreästä, Jyväskylän keskustaa ympäröivästä viheralueiden kokonaisuudesta?

Ytimessä -näyttely lasikontissa Kirkkopuistossa esittelei vanhan torin ideakilpailun tuloksia ja Kalevankadun ympäristön tulevia mahdollisuuksia. Molempia alueita ovat ideoineet arkkitehtuurin ja maisemasuunnittelun opiskelijat eri oppilaitoksista.

Jyväskylän Kankaanpuiston sekä Kankaanrannan sillan suunnittelukilpailun voitti ehdotus "Where the wild things grow".

Tutustu keskustavisioon 2030. Sivuilta löydät myös kaupunkirakenteen strategisen suunnitelman sekä karttaluonnokset ja verkkokyselyn tulokset.

Tutustu ullakkorakentamisen edistämiseen Jyväskylän keskustassa sekä ullakkorakentamisen selvitykseen.

ArkkitehtuurikarttaJyväskylän kaupungin arkkitehtuurikartta johdattaa kiehtovalle kierrokselle Jyväskylän rakennettuun ympäristöön. Tutustu arkkitehtuurikartan sähköiseen versioon!

Tutustu Jyväskylän asumisvisioon 2025.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 • Sivun alkuunTietoja sivustosta