Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki » Palvelut » Etsivä työ (15–29-vuotiaat)

Etsivä työ (15–29-vuotiaat)

Etsivä nuorisotyöEtsivä työ on tarkoitettu niille 15-29-vuotiaille nuorille, jotka ovat jäämässä opiskelun ja työelämän ulkopuolelle, tai muuten kaipaavat apua arkeensa. Etsivän työn ohjaaja auttaa nuorta tulevaisuuden suunnittelussa ja arjenhallinnassa sekä ohjaa tarvittavien palveluiden piiriin. Etsivä työ on nuorelle vapaaehtoista, maksutonta ja luottamuksellista.

Etsivä on helposti tavoitettavissa

Etsivä työ on tavoitettavissa pääsääntöisesti arkisin klo 8-16. Kuka tahansa nuoren lähipiiristä voi olla yhteydessä etsivään työhön, jos nuoresta herää huoli. Etsivään työhön voi olla yhteydessä esimerkiksi nuori itse, vanhemmat, kaverit, opettaja tai sosiaalityöntekijä. Etsivän työn ohjaajiin saa yhteyttä monin tavoin:

  • puhelimitse
  • tekstiviestillä
  • sähköpostilla
  • facebookin kautta
  • nettisivujen Ota yhteyttä –lomakkeen kautta

Etsivän työn ohjaaja tapaa nuorta nuorelle sopivimmassa paikassa, kuten nuoren kotona, koulussa, toimistossa, virastossa tai kahvilassa. Etsivän työn ohjaaja kulkee nuoren rinnalla, tekee asioita yhdessä nuoren kanssa – ei nuoren puolesta. Tarvittaessa etsivän työn ohjaaja lähtee yhdessä nuoren kanssa asioimaan eri palveluissa, kuten esimerkiksi sosiaalitoimistossa tai TE-toimistossa.

Nuorisolaki ja tietojenluovutus

Sen lisäksi, että kuka tahansa voi olla yhteydessä etsivään työhön, nuorisolaki velvoittaa joitakin tahoja tekemään ilmoituksen nuoresta etsivään nuorisotyöhön. Nuorisolaki velvoittaa toisen asteen oppilaitoksia ja puolustusvoimia luovuttamaan nuoren yhteystiedot etsivälle nuorisotyölle. Laki koskee alle 25-vuotiaita nuoria, jotka keskeyttävät ammatillisen koulutuksen, lukion tai asepalveluksen. Tiedot voi jättää luovuttamatta, mikäli lähettävä taho ei koe, että nuori on tuen tarpeessa. (Nuorisolaki 27.1.2006/72)

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta