Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Palvelut yrityksille » BusinessJyväskylä

Jyväskylä – älykäs, turvallinen ja kestävä kasvukeskus

BusinessJKL kokoaa jyväskyläläiset menestysteot, kaupungin kärkialat ja kehityshankkeet. Tarjoamme tietoa palveluista liiketoiminnan laajentamiseen ja ojennamme auttavan käden onnistuneen startin tueksi. BusinessJKL yhyttää oikeiden henkilöiden pakeille ja viestii kiinnostavista businessmeiningeistä. Jump right in – it’s the right move! www.businessjyvaskyla.fi

Jyväskylä on yksi Suomen nopeimmin kasvavia bisneskeskittymiä. Kansainväliset kasvuyritykset, startupit ja uudet kaupunkikehitysalustat, kuten Jyväskylän Kangas, Hippos2020 ja Tulevaisuuden Sairaala luovat kestävät puitteet kasvavalle liiketoiminnalle. Jyväskylä on Suomen koulutuksen sydän. Digitalisaation, kyberturvallisuuden ja biotalouden osaamisen taustalla on monipuolinen ja korkeatasoinen tutkimus ja koulutus. Kaupungin suurimpiin teknologiayrityksiin kuuluvat muun muassa: Valmet, Moventas, TeliaSonera, Tieto, Landis + Gyr, Airbus Defence and Space ja Protacon.

Jyväskylän korkeakoulut ja oppilaitokset takaavat, että yrityksille on osaavaa työvoimaa tarjolla nyt ja tulevaisuudessa.
Keskisuomalaiset yritysideat ovat raikkaita, tähtäävät kasvumarkkinoihin ja perustuvat innovatiivisiin palvelu- ja tuotekonsepteihin. Jyväskylässä akateeminen yrittäjyys on in! Kaupungissa on yhteensä noin 7 000 yritystä ja seudulla 10 000.

Tule Sinäkin osaksi kasvavaa kaupunkiamme ja laajenna liiketoimintaasi Jyväskylään.
Sijoittumispalvelut on sinua varten!

Huippuosaava ja sitoutunut työvoima

Jyväskylässä on yrityksille tarjolla työhönsä sitoutuneita huippuosaajia. Alueen oppilaitokset, kuten Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu takaavat sen, että valmistuvilla opiskelijoilla on viimeisin tietämys alalta. Yritysten ja oppilaitosten luonteva tuotekehitysyhteistyö luovat pohjan tulevaisuuden ratkaisuille ja kasvavalle liiketoiminnalle.

Jyväskylässä on edustettuna 120 kansallisuutta, kansainväliset opiskelumahdollisuudet sekä Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy:n kautta kansainväliset verkostot muun muassa Venäjälle, Kiinaan, Saksaan sekä Pohjois-Norjaan ja -Ruotsiin. Yritystoiminnassa kansainvälinen ilmapiiri on siis arkipäivää.

Jyväskylän elinkeinorakenne on monipuolinen ja palveluvaltainen. Noin ¾ työpaikoista on palveluissa. Kaupungin suurin työllistäjä on Keskimaa. Jyväskylän seutu on tunnettu uudistuvasta teknologiateollisuudesta. Alueen suurimpia teknologiayrityksiä ja yritystyöllistäjiä ovat mm. Valmet, Patria, Moventas, TeliaSonera, Tieto, Komas, Landis + Gyr, Protacon ja Jyväskylän Energia. ICT-ala on kasvanut tasaisesti jo useamman vuoden ajan. Alalla toimii noin 500 yritystä.

Älykkäät ja turvalliset kehittämisympäristöt

Jyväskylän kaupunki satsaa voimakkaasti kansainvälisen tason yritys- ja työpaikkakeskittymien rakentamiseen, joiden ytimessä ovat yritys- ja tutkimustoiminnan yhdistäminen ja erilaisten pilotointimahdollisuuksien luominen sekä kansainvälinen liiketoiminta. Erinomainen toimitilatarjonta ja asumisen uudet ratkaisut sisältyvät jokaiseen kehittämishankkeeseen. Kaupunkikehitysalustoja on neljä: Kangas, Hippos2020, Sairaalanmäki ja Keskustan kehittäminen 3.0. Kaikissa hankkeissa on mukana yksityisiä yrityksiä, oppilaitoksia ja tutkimusorganisaatioita operaattoreina ja investoreina.

Lisätietoa kaupunkikehitysalustoista löydät täältä.

Kyberturvallisuus ja biotalous

Tulevaisuuden kasvavia aloja Jyväskylän seudulla ovat kyberturvallisuus ja biotalous. Jyväskylässä sijaitsee Suomen ensimmäinen ja johtava kyberturvallisuuden tutkimus- ja kehitysympäristö JYVSECTEC (Jyväskylä Security Technology). Kyberturvallisuusalan korkeakoulutusta tarjotaan Jyväskylässä sekä Jyväskylän yliopistossa että Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Yksityiset yritykset sekä Puolustusvoimat ja Kela ovat keskittäneet kyberturvallisuustoimintojaan Jyväskylään.

Lue lisää kyberturvallisuusosaamisesta:

Suomen metsäteollisuuden historian suurin teollinen investointi, Metsä Fibren uuden sukupolven biotuotetehdas, käynnistyy Jyväskylän pohjoispuolella Äänekoskella vuonna 2017. Biotuotetehdas tuottaa vuosittain noin 1,3 miljoonaa tonnia sellua. Sellun ohella tehdas tuottaa sähköenergiaa runsaasti yli oman tarpeensa sekä esimerkiksi mäntyöljyä ja tärpättiä. Biotuotetehtaan kaikki sivuvirrat on tarkoitus hyödyntää tehtaan ympärille syntyvässä eri yritysten muodostamassa ekosysteemissä. Tehtaan valmistuttua koko arvoketjussa on yli 2 500 työpaikkaa, joista uusia työpaikkoja on noin 1 500.

Jyväskylässä toimii useita biotuotealan yrityksiä, kuten Sellusta, Spinnova ja BioGTS. VTT puolestaan tarjoaa tutkimusosaamista ja -palveluita arvoketjuun Jyväskylä yliopiston kemian laitoksen ohella. Osaamista siis on ja se kehittyy koko ajan!

Lue lisää biotalousalan kehittämisestä:
Jykes http://www.jykes.fi/fi/yritysymparistot/biotalous/

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje