Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Rekrytointi » Ammattikuvauksia » Syyskuu 2012:Ilona Linna-Lepistö, sairaanhoitaja, Sanna Nisula, lähihoitaja

Tule meille töihin

Toisin kuin julkisuudessa monesti puhutaan, vanhusten kanssa työskentelee runsaasti työhönsä tyytyväisiä osaajia. Eri ammattiryhmien vahvat vastuunkantajat kertovat, miksi he viihtyvät työssään ja miksi he toivoisivat myös Sinun valitsevan vanhustyön ammatikseen.

Vanhuspalveluiden vahvat osaajat kertovat:

Ilona Linna-Lepistö, sairaanhoitaja

Sairaanhoitaja Ilona Linna-Lepistö työskentelee pitkäaikaishoidon osasto kahdella Ruusulan muistiyksikössä. Ilona valmistui 90-luvun alussa sisätauti-kirurgiseksi sairaanhoitajaksi. Valmistuessaan Ilona ajatteli haluavansa akuuttipuolelle töihin ja vasta "vihon viimeisenä vaihtoehtona" päätyvänsä vanhuspuolelle. Töitä oli kuitenkin laman alussa vaikea saada, joten Ilona kertoo ajautuneensa puolivahingossa vanhuspuolelle. Jälkeenpäin Ilona on kuitenkin iloinnut elämänsä ohjauksen suunnasta: - Mitä enemmän olen ollut vanhusten parissa työssä, niin sitä enemmän olen työstäni tykännyt.

"Tuntuu, että antaa jotain erityistä vanhukselle"

Ilona kuvailee, että työ muistiyksikössä on muuta pitkäaikaishoitoa fyysisesti kevyempää, mutta vaatii kärsivällisyyttä ja "pitkää pinnaa".
- Kun saa tehdä työtä kokonaisvaltaisesti ja oman arvomaailman mukaan, niin se on myös oman työhyvinvointini kannalta antoisaa.
Ilonan mukaan vanhuksilla on monenlaisia sairauksia, joten on tärkeää osata hallita kokonaisuuksia ja tehdä päätöksiä kokemustensa perusteella. Ilonan vastuualueina on kivunhoitoa ja kirjaamista, joihin hän on saanut työnsä ohella myös lisäkoulutusta.

Ilona on tyytyväinen siihen, että voi olla työssään innostamassa opiskelijoita vanhustyöhön. - Opiskelijoilla on valtavat paineet oppilaitosten puolelta. Haluan kuitenkin muistuttaa, että työ vanhusten parissa opettaa itsessään paljon. Siten suuria oppimistavoitteita tärkeämpää olisi saada nuoret innostumaan vanhustyöstä ja näyttää vanhustyön monimuotoisuus heille jo koulutusvaiheessa.

Sanna Nisula, lähihoitaja

Sanna on valmistunut lähihoitajaksi vuonna 2011, joten hän on varsin tuore vanhustyön osaaja. - Tänä päivänä monet lapset ja nuoret kasvavat nykyään niin, että heillä ei ole tuntumaa vanhempiin ihmisiin. Minun kohdallani tilanne oli toinen. Meidän äiti oli vanhuspuolella töissä, ja pyörin siellä paljon mukana. Kun sitten tulin harjoitteluun kaupungille, niin ala tuntui heti omalle. En edes harkinnut muuta, kuvailee Sanna hoitoalan suuntautumisvalintansa helppoutta.

"Tulkaa katsomaan, mitä täällä tehdään!"

- Pitkäaikaishoidossa voi lähihoitajat tehdä perushoidon lisäksi monia hoidollisia tehtäviä. Tärkeää olisi, että mahdollisimman moni tulisi katsomaan, millaista työ oikeasti on. Työ ei todellakaan ole pelkkää vaipanvaihtoa, kuvailee Sanna työtään ja toivoo, että voisi esimerkillään rohkaista yhä useampaa hoitotyön ammattilaista näkemään ja kokeilemaan työtä vanhusten parissa.

Sanna itse on vakuuttunut olevansa oikealla alalla. Haastattelun aikaan hän määräaikaisena sijaisena, mutta tulevaisuuden suunnitelmat olivat selvät. - En ole suunnitellut lähteväni pois. Aion hakea nykyiseen työyksikkööni vakituista paikkaa sitten, kun sellaisia tulee auki. Yksi syy tähän on meillä vallitseva hyvä työilmapiiri, jonka vuoksi töihin on mukava tulla.

Sanna on haastattelun jälkeen saanut toiveensa mukaan vakituisen työpaikan pitkäaikaishoidon osastolta kolme.

Kaisa Sairanen, sairaanhoitaja

Kaisa Sairasella on yli 20 vuoden kokemus vanhuspuolen töistä ja nykyisessä yksikössäänkin pitkäaikaishoidon osasto yhdellä jo viitisen vuotta. Kaisa on tyytyväinen työhönsä pitkäaikaishoidossa. - Olen sen tyyppinen ihminen, että tykkään pohtia asioita ja niiden taustalla piileviä syitä ja viedä sitten ratkaisumalleja eteenpäin. Se kuvaa mielestäni hyvin vanhustyötä, joka on hyvin vastuullista ja itsenäistä päätöksentekokykyä vaativaa.

"Kokonaisvaltaisuus tuo työhön haasteellisuutta"

Kaisa pohtii, että sairaanhoitajan roolin pitkäaikaishoidossa voi nähdä vain perushoitamisena tai sitten alaa voi lähestyä hoidollisen kokonaisuuden näkökulmasta. Kaisa itse liputtaa jälkimmäisen tarkastelutavan puolesta, jossa ammattilaisille riittää haastetta ja vastuuta hoidosta, asukkaista ja osaston toiminnasta sekä kehittämisestä. - Pitkäaikaishoidossa pitää koko ajan kehittää toimintamalleja ja muuttaa tapoja. Kaavoihin ei tällä alalla saa kangistua.

Pitkäaikaishoidossa sairaanhoitajat tekevät pääsääntöisesti kaksivuorotyötä. - Se rytmittää elämää sopivasti verrattuna "toimistotyöaikaan", Kaisa hymyilee.

Seija Hintikka, laitoshuoltaja

Seijalla on lähes 20 vuoden kokemus laitoshuoltajan työtehtävistä pitkäaikaishoidon osastolta kolme. Laitoshuoltajat työskentelevät kahdessa vuorossa läpi viikon. Seija pitää työaikoja mukavina. - Joskus kesäiltoina harmittaa tulla iltavuoroon, mutta muuten töihin on aina mukava tulla.

Seijan mukaan työn hyviin puoliin kuuluu se, että työssä voi hyödyntää myös muita henkilökohtaisia taitojaan. Sosiaalisuus ja ihmisten kohtaaminen ovat Seijan mukaan yksi iso plussa pitkäaikaishoidossa. - Päivittäin vaihdamme kuulumisia ja juttelemme. Halutessani voi vaikkapa laulaa luikauttaa vanhoja lauluja yhdessä asukkaiden kanssa, iloinen ja puhelias Seija naurahtaa.

"Monipuolinen työ on parasta"

Laitoshuoltajien toimenkuvat vaihtelevat osastoittain. Seijan osastolla työtehtävät on organisoitu siten, että laitoshuoltajien työhön kuuluu siivouksen lisäksi ruokahuoltoa ja avustavia hoitotyön tehtäviä yhdessä hoitohenkilöstön kanssa. - Monipuolinen työnkuva on parasta, iloitsee Seija. - Eikä työ ole raskasta, päinvastoin. Työstä tykätään niin paljon, että välillä mietitään porukalla ollaanko suorastaan työstä hullaantuneita, jatkaa Seija nauraen ja lähtee laittamaan päiväkahveja tarjolle osaston asukkaille.

Haluatko näiden osaajien joukkoon?

Ikääntyvän väestön myötä vanhuspalveluihin tarvitaan tulevaisuudessa innostuneita ja kehittämishaluisia ammattilaisia töihin. Haluaisitko Sinä olla mukana tekemässä tärkeää työtä moniammattillisissa tiimeissä lääkäreiden ja kuntoutustyöntekijöiden kanssa?

Jos ala kiinnostaa, ota yhteyttä Jyväskylän kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluiden rekrytointiin tai suoraan pitkäaikaishoidon osastojen esimiehiin. Sijaishaku on jatkuvaa.

Avoinna olevista työpaikoista voit lukea lisää myös osoitteessa www.jyvaskyla.fi/rekrytointi.

Teksti ja kuvat: Ulla Halonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje