Suoraan sisältöön

Korpilahden Pappilanpellon korttelileikkipuisto

Nykytilanne

Puisto on nykyisellään rakennettua puistoa, jossa on koivuvaltainen puusto ja muotoiltuja kumpareita. Puistossa kulkee valaistu käytäväverkosto.

Tilallisesti puistossa on iso nurmipintainen pelailualue sekä korttelileikkipuiston alue. Leikkialueen välineet ovat jo huonokuntoisia ja elinkaarensa päässä. Puiston kuivatus ei ole toimiva, märkyys on ongelmana kaikilla alueilla.

Puiston nykytila
Puiston nykytila

Pappilanpellon korttelileikkipuiston sijaniti Jyväskylän karttapalvelussa

Osallistaminen ja suunnittelu

Kohteen suunnittelua toteutetaan käyttäjälähtöisesti. Kaupunkisuunnittelu on kuullut asukkaita jo alueen käyttötavoitteista alkaen ja liikenne- ja viheralueet on osallistanut alueen lapsia suunnittelussa.

Päiväkoti, eskarilaiset, erityisluokka sekä 1-6 luokkalaiset ovat saaneet esittää omat suunnitelmansa alueen toiminnoista. Lasten suosikkeja olivat esimerkiksi vaijeriliuku, hämähäkki-keinu, karuselli ja erilaiset kiipeilytelineet. Yhteistä kaikille pienille suunnittelijoille oli, että puistoon haluttiin paljon toiminnallisuutta ja aktiviteettejä. Päiväkotilapsetkin piirsivät vauhdikasta menoa.

4A luokan suunnitelma
4A luokan suunnitelma

Luokat toteuttivat suunnitelmat unelmiensa puistosta ja esittelivät yhdessä valitut vaihtoehdot työryhmälle. Näistä ideoista kootaan kaksi suunnitelmavaihtoehtoa, jotka esitellään virtuaalimalleina koulussa suunnitteluun osallistuneille. Lapset saavat valita näistä kahdesta vaihtoehdosta mieleisensä ja tämä vaihtoehto esitellään vielä asukasillassa alueen asukkaille.

Lasten ideoita
Lasten ideoita

Rakentaminen

Korpilahden pappilanpellon korttelileikkipuiston saneeraus on vuoden 2017 investointiohjelmassa.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 • Sivun alkuunTietoja sivustosta