Suoraan sisältöön

Varhaiskasvatuksen kerhotoiminta

Avoimet varhaiskasvatuspalvelut tarkoittavat lasten kerhoja, perhekerhoja ja perhekahviloita, jotka kokoontuvat perhepuistoissa tai päiväkotien yhteydessä. Kerhoissa työskentelee lastentarhanopettaja ja lastenhoitaja. Lasten kerhot ovat tarkoitettu 2 - 5 vuotiaille ja ne kokoontuvat kerran tai kaksi kertaa viikossa, 3,5 tuntia aamu- tai iltapäivisin. Perhekerhot kokoontuvat kerran viikossa. Perhekerhossa ja perhekahvilassa lapsi saa pikkuhiljaa kokemusta lapsiryhmästä yhdessä vanhemman kanssa ja vanhemmat saavat vertaistukea. Perhekahvilat ovat avoimia kaikille.

Lapsi oppii kerhoissa leikkitaitoja yhdessä kerhokavereiden kanssa. Vuorovaikutuksessa opetellaan ja tuetaan lapsen sosiaalisia ja ryhmätaitoja. Kerhoissa pääpaino on leikillä, ulkoilulla ja turvallisella ololla. Varhaiskasvatuksen sisällöt ovat kerhoissa samanlaisia kuin koko varhaiskasvatuksessa. Lapsen aloittaessa kerhossa painottuu hyvä alku.

Lasten kerhot Jyväskylässä eri alueilla löytyvät täältä.

Kerhoihin hakeminen

Kerhoihin hakuaika on vuosittain keväällä. Vapautuvia kerhopaikkoja voi hakea ympäri vuoden. Kerhoihin haetaan sähköisen asioinnin kautta lomakkeella,joka löytyy täältä . Liikunta- ja luontokerhoihin haetaan myös sähköisesti samalla lomakkeella.

Kerhotoiminta on osa varhaiskasvatuksen pedagogista toimintaa, jota toteuttavat varhaiskasvatuksen omat koulutetut työntekijät. Kerho on hyvä vaihtoehto 2 - 5 vuotiaille lapsille, jotka eivät tarvitse päivähoitoa kokopäiväisesti. Osallistuminen kerhotoimintaan ei poista oikeutta kotihoidon tukeen. Kerhot ovat kiinni koulujen loma-aikoina.

Yli 3-vuotiaiden lasten liikunta- ja luontokerhossa opetellaan perusliikuntataitoja ja tutustutaan luontoon. Liikunta- ja luontokerhoja on keskustassa, Kuokkalassa, Palokassa, Kypärämäessä, Keltinmäessä, Korpilahdella, Keljonkankaalla, Vaajakoskella, Puuppolassa ja Tikkakoskella.

Kunnallisen kerhotoiminnan vaihtoehtona vanhemmat voivat valita yksityisen kerhotoiminnan, johon voi hakea paikkaa sähköisen asioinnin kautta tai suoraan palveluntuottajalta. Yksityistä kerhotoimintaa tuetaan kunnalta haettavalla palvelusetelillä. Yksityisissä kerhoissa noudatetaan kunnallisen kerhon toimintavuoden aikataulua.

Kerhomaksut

Kerhomaksu peritään kuukausimaksuna, poissaoloista ei hyvitetä. Kerhomaksu määräytyy sovittujen kerhopäivien mukaan: kaksi kertaa viikossa kokoontuvasta kerhosta maksu on 44 €/kk ja kerran viikossa kokoontuvasta kerhosta 22 €/kk. Perhekerhon maksu on 6 €/kerhokerta. Kerhosta voi hakea maksuvapautusta tulojen, toimeentulotuen tai harkinnanvaraisuuden perusteella (ltk §114/2014). Kerhomaksun vapautushakemus löytyy täältä.

Kerhojen toimintakausi 2016 - 2017 (22.8.2016 - 31.5.2017)

Syyslukukausi 22.8.2016 - 21.12.2016
syysloma (viikko 42) 17.10.2016 - 21.10.2016
joululoma 22.12.2016 - 5.1.2017

Kevätlukukausi 9.1.2017 - 31.5.2017
talviloma (viikko 9) 27.2.2017 - 3.3.2017

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017