Suoraan sisältöön

Urheiluluokat

Jyväskylässä on mahdollisuus hakea urheiluluokalle perusopetuksen 7. - 9. luokille. Jyväskylän kaupungin perusopetuksen urheiluluokat toimivat Kilpisen ja Viitaniemen kouluissa.

Urheiluluokalla on pakollista liikuntaa neljä tuntia viikossa koko yläkoulun ajan. 7. luokalla liikuntaa on kaksi viikkotuntia enemmän kuin muilla luokilla. Nämä kaksi tuntia ovat muun opetuksen lisäksi, joten urheiluluokan keskimääräinen viikoittainen tuntimäärä 7. luokalla on 32 tuntia. Kahdeksannella ja yhdeksännellä luokilla lisäliikuntatunnit ovat pois muusta valinnaisuudesta.

Urheiluluokkien tavoitteena on tukea urheilua harrastavien nuorten kokonaisvaltaista kehittymistä. Urheiluluokalla yhdistetään laaja-alaisesti liikuntataitojen kehittäminen, urheilijan terveyskasvatus, opinto-ohjaus ja yleinen elämänhallintataitojen opettelu.

Urheiluluokalle hakeminen

Urheiluluokalle haetaan sähköisellä haulla 25.10.-8.11.2017. Kuudesluokkalaiset saavat hyvissä ajoin ennen haun käynnistymistä Wilma-viestinä tarkemmat hakuohjeet, urheiluluokalle valinnankriteerit ja valmentajalle toimitettavan valmentajalausuntolomakkeen omalta alakoululta. Urheiluluokalle voivat hakea kaikkien lajien urheilijat. Hakea voi myös urheiluseuratoiminnan ulkopuolelta, mutta tällöin valmentajalausunnon pisteet jäävät saamatta.

Käytännön liikuntatesti pidetään marraskuun puolessa välissä. Kaikki jyväskyläläiset hakijat testataan. Urheiluluokalle hakeminen on samalla ilmoittautuminen liikuntatestiin. Urheiluluokkahaussa jyväskyläläiset hakijat asetaan etusijalle. Ulkopaikkakuntalaiset hakijat saavat erillisen kutsun testeihin, mikäli jyväskyläläisiä hakijoita on vähemmän kuin aloituspaikkoja. Testien kuvaukset löytyvät Kilpisen ja Viitaniemen koulujen nettisivuilta lokakuun loppuun mennessä.

Lausuntojen ja liikuntatestien perusteella valintaan noin 24 oppilasta sekä Kilpisen että Viitaniemen kouluihin. Valitut oppilaat saavat tiedon joulukuun puolessa välissä sähköpostilla.

Mikäli oppilas ei tule valituksi urheiluluokalle, ilmoittautuu hän seitsemännelle luokalle tammikuussa Jyväskylän kaupungin oppilaaksioton mukaisesti.

Lisätietoja:
rehtori Johnny Kotro, Kilpisen yhtenäiskoulu, puh. (014) 266 4661
rehtori Jouni Hokkanen, Viitaniemen koulu, puh. (014) 266 4690

  • Laskutusosoite:
  • Jyväskylän kaupunki/perusopetuspalvelut
  • Jyväskylän kaupungin verkkolaskujen välittäjä:
  • BasWare Oyj
  • välittäjätunnus: BAWCFI22
  • verkkolaskun ovt-tunnus: 003701746664500

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 Sivun alkuun Tietoa sivustosta