Suoraan sisältöön

Kinetic Orchestra: Animals

Liput 15 € / 15 € / 12 €

Animals pyrkii vapautumaan ihmismielen ylivallasta, tutkien aistien, vaiston ja primitiivisten reaktioiden ilmentymistä liikkeessä. Jatkuva kamppailu, vertaistaan vailla olevat fyysiset ominaisuudet, lauman tuoma turva ja toisaalta yksin metsästämisen jännitys. Voiko ihminen päästä lähemmäksi sisäistä eläintään?

Kinetic Orchestran vuoden 2016 kantateos Animals tutkii eläimellisyyttä liikkeen keinoin. Teos jatkaa ryhmän liikelähtöisten, äärirajoja tutkivien teosten sarjaa, jossa yhdistyvät paritekniikka, akrobatia ja nykytanssi.

Kinetic Orchestra on helsinkiläinen nykytanssiryhmä, jonka tehtävä on kehittää, edistää ja tehdä nykytanssia. Kinetic Orchestra on perustettu vuonna 2009 ja sen johtajana toimii koreografi Jarkko Mandelin. Kinetic Orchestra kuuluu taideosuuskunta Apinatarhaan.

Yhteistyössä Keski-Suomen Tanssin Keskus, Jyväskylän kaupunginteatteri ja Tanssi liikuttaa!-hanke.


ROHKEASTI ILMAISEVA KEHO Työpajoja fyysisestä ilmaisusta kiinnostuneille 13–20 -vuotiaille nuorille

Tule mukaan kokeilemaan fyysistä teatteria. Anna mielikuvien liikuttaa sinut seikkailuun, jossa improvisoimme yksin ja yhdessä. Uskalla yllättää itsesi ja pistä oma persoonasi rohkeasti kehiin! Sinulla ei tarvitse olla aiempaa teatteri- tai tanssikokemusta, uteliaisuus ja heittäytyminen yhteiseen kokeilemiseen riittävät. Lue lisää ja ilmoittaudu >>Ainutkertainen vierailu


Ma 25.9. klo 19

Ajantasainen paikkatilanne löytyy lippupisteen sivulta >>

Animals-teoksen traileri

Viestimistä koottua

"Uusi teos ilmentää Mandelinin mukaan parhaiten ryhmän keskeisintä tehtävää, äärirajojen tutkimista. Rapa on roiskunut harjoituksissa. Tanssijat ovat mätkähtäneet toistensa päältä kanveesiin. Ilmat ovat lähteneet pihalle ja kuhmuja on tullut.

Jarkko Mandelinin vuonna 2009 perustama Kinetic Orchestra on uudessa tilanteessa. Ryhmä on valmistanut tähän asti teoksia pääasiassa kolmelle tanssijalle, mutta nyt lavalla on viisi tanssijaa Mandelinin lisäksi. Se on melkoinen taloudellinen riski pienelle tanssiryhmälle. Kiitos valtion määräaikaisen tuen, Mandelin on päässyt kokeilemaan suurempaa mittakaavaa.

Animals-teos on siinä mielessä kokeilu. Tehdään pikkasen isompaa, rohkeampaa ja enemmän, koreografi sanoo.

Koreografia kiinnostaa eläinten nopea reagointikyky, fyysinen nopeus ja valppaus. Se näkyy Animals-tanssiteoksessa. Mandelin käsitteli muutama vuosi sitten lauman hierarkiaa teoksessaan Wolfpack, johon koreografi otti mukaan oman koiransa Ansan. Se toi ryhmälle merkittävästi näkyvyyttä. Nyt ensi-iltaan tulevaa Animalsia edelsi teos Rohkeat, jossa oli mukana yksi Mandelinin kolmesta lapsesta. Myös nykyinen tanssiryhmä tuntuu omalta perheeltä. – Jos joku tässä ammatissa tuntuu haikealta niin se, että sitä kiintyy niin paljon näihin ihmisiin, Mandelin sanoo ja jatkaa Yritämme tavallaan näyttää, että tämä on lauma ja sen säännöt. Se ei toimi, jos tanssijat ovat vain töissä täällä.

YLE uutiset, Jonni Aromaa, 14.12.2016
Lue koko artikkeli >>

Animals

Vierailu suurella näyttämöllä ma 25.9. klo 19

Esityksen arvioitu kesto n. 45 min
Teosta ei suositella perheen pienimmille
Liput 15 € / 15 € / 12 €

Lippupisteeltä ostettaviin lippuihin lisätään palvelumaksu

Koreografia Jarkko Mandelin ja työryhmä
Musiikki ja äänisuunnittelu Janne Hast

Tanssijat
Sanni Giordani, Anni Koskinen, Oskari Turpeinen, Mikko Makkonen ja Jarkko Mandelin

Jaa sivun sisältö:


@jklteatteri #jklteatteri

Jyväskylän kaupunginteatteri | Vapaudenkatu 36, 40100 Jyväskylä | Lippumyymälä, p. 014 266 0110

Copyright Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoa sivustosta