Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki » Kaupunkirakennepalvelut » Kadut ja liikenne » Pysäköinti ja pysäköinninvalvonta

Pysäköinti

Jyväskylän keskustassa on voimassa aluepysäköintikielto, joka sallii pysäköinnin ainoastaan merkityillä pysäköintipaikoilla. Maksullista kadunvarsipysäköintiä hoitaa Jyväs-Parkki Oy .

Pysäköintitaksoista tehdään päätökset kaupunkirakennelautakunnassa. Yksittäistapauksissa pysäköinnin säätelystä päättää katupäällikkö.

Tiedot taksavyöhykkeistä ja pysäköintimaksuista on esitetty Jyväs-Parkki Oy:n sivuilla. Sieltä löytyy myös keskustan liikennekartta, josta selviävät keskustan kadunvarsien pysäköintipaikat sekä pysäköintialueet ja -laitokset.

Keskustan liikennekartta (pdf) (Jyväs-Parkki Oy:n sivuilla)

Jyväskylän keskustan inva-paikat kadulla ja pysäköintitaloissa (pdf)

Pysäköintiä koskevien säännösten ja määräysten noudattamista valvoo poliisin lisäksi kunnallinen pysäköinninvalvonta. Pysäköinninvalvonnan asiakaspalvelu on avoinna arkisin klo 8–12, p. 014 266 5161, pysakoinninvalvonta@jkl.fi.

Pysäköinti kiinteistöillä

Jyväskylässä sovelletaan yleisesti menettelyä, jossa ajoneuvojen pysäköinti pitää järjestää tontilla. Pääsääntönä on, että kadun varteen ei osoiteta yksittäisen kiinteistön tai yrityksen käyttöön varattuja paikkoja.

Keskustan ohella myös asuinalueilla voi olla voimassa aluepysäköintikielto, joka sallii pysäköinnin vain merkityillä P-paikoilla. Ajoneuvoja ei silloin voi pysäköidä muille yleisille alueille, esimerkiksi katujen varsille.

Pysäköinti perhejuhlien ja tapahtumien aikaan

Jos autoilevia vieraita on kiinteistölle esimerkiksi perhejuhlien tai tapahtuman vuoksi tulossa reilusti enemmän, pysäköintitilan tarve voi olla normaalia suurempi. Juhlan tai tapahtuman järjestäjä voi silloin pyytää kaupungilta suostumusta pysäköintikiellosta poikkeamiseen. Näin pysäköintimahdollisuus esimerkiksi kadun varressa pysäköintikieltoalueella voidaan mahdollistaa tilapäisesti.

Asiassa kannattaa olla liikkeellä hyvissä ajoin, vähintään 3 arkipäivää ennen h-hetkeä. Kätevimmin lupa haetaan sähköisellä hakemuskaavakkeella

Hakemus poikkeavan pysäköinnin järjestämiseksi

Jos asiakkaalla ei ole pääsyä internetiin, myös puhelimitse voi olla yhteydessä Palvelupiste Hannikaiseen, p. 014 266 5025.

Suostumus menettelyohjeineen toimitetaan hakijalle ensisijaisesti sähköpostilla. Tieto luvan myöntämisestä välittyy Jyväskylän kaupungin pysäköinninvalvonnalle sekä poliisille.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2015 • Sivun alkuunTietoja sivustosta